Tribuna
PMP vrea eliminarea pensiilor speciale și alegerea primarilor din două tururi de scrutin
Vasile ANTIPA
810 vizualizari
PMP vrea eliminarea pensiilor speciale și alegerea primarilor din două tururi de scrutin

Partidul Mișcarea Populară are un proiect de lege pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Proiectul urmează să aibă votul final în Camera Deputaților. Pentru a avea și o puternică susținere populară, care să pună presiune pe partidele politice, PMP a declanșat o campanie națională de strângere semnături de susținere, campanie care va continua până aproape de finalul acestui an. Președintele organizației județene Sibiu a Partidului Mișcarea Populară Ingrid Höhr, a fost la începutul săptămânii în Mediaș pentru a susține o conferință de presă, alături de conducerea județeană și medieșeană a PMP.

Subiectul principal abordat a fost acela al campaniei de strângere de semnături pentru alegerea primarilor din două tururi de scrutin. PMP a depus încă din 2015 un proiect legislativ pentru revenirea la alegerea primarului în 2 tururi de scrutin, însă proiectul a fost respins în Parlament de majoritatea PSD-ALDE-UDMR. Echipele PMP vor împărţi pliante în care arată că în multe localităţi există primari care au fost aleşi cu 7%-10% dintre cetăţenii cu drept de vot, iar scrutinul unic de alegere a edilului a dus la lipsa competiţiei dintre candidaţi, scăderea interesului cetăţenilor şi implicit a prezenţei la vot, precum şi la creşterea reţelei de primari şi baroni locali PSD.  În paralel, Mișcarea Populară a demarat o acțiune pentru eliminarea pensiilor speciale.

comentarii
1 comentarii

Felicitari-- nimeni nu trebuie sa primeasca bani nemunciti -- daca vor asta -- adica bani nemeritati, atunci sa-i denumim -BALAURI - iar balaurii nu au ce cauta in o tara care se doreste a fi -democratica- Lichelele astea capuse sociale --trebuesc -- arse in foc -- din cauza lor infrastructura ,scolile -spitalele- sunt la nivel de -0-plus -- Pina nu se iau masuri drastice in toate domeniile -- pina cind la conducere sunt doar cei ce au grija numai de buzunarul lor -- tara nu va propasii ci va aluneca pe toboganul distrugerii totale.
mike
22.08.2018 22:07
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia