Continental
Tribuna
Avrig
Plantează un arbore, plantează-ţi viitorul!
Dan FRÂNCU
1796 vizualizari
Plantează un arbore, plantează-ţi viitorul!

Sub acest generic, la Ocolul Silvic Avrig, structură a Regiei Autonome Romsilva, se desfăşoară în aceste zile o importantă campanie de împăduriri şi lucrări în pepinierele silvice aflate în administrare.
Conform informaţiilor furnzate de ing. Gheorghe Făţan, şeful Ocolului Silvic Avrig, până la finalul campaniei din această primăvară se urmăreşte executarea de plantări integrale pe o suprafaţă de 20,5 ha şi lucrări de completări pe 18,3 ha.
Puieţii forestieri folosiţi la lucrările de împădurire (187 miii bucăţi de molid, brad, larice, fag, stejar, paltin de munte) sunt produşi în pepinierele silvice proprii, situate la Porumbacu, Sebeş, Rozdeşti şi Şerbănei.
O altă lucrare importantă efectuată în această perioadă de silvicultorii de la Ocolul Silvic Avrig este cea de repicaj. "În pepinierele proprii de la Porumbacu şi Rozdeşti avem de repicat 25 de ari cu aproximativ 250 mii bucăţi puiet de molid şi larice.", ne-a spus ing. Gheorghe Făţan. Tot la pepiniera de la Porumbacu, în două solarii (300 mp), zilele acestea se efectuează semănatul cu seminţe de molid.
"În vederea insuflării unui sentiment de dragoste şi respect faţă de pădure, dar şi pentru a-i iniţia pe copii în activităţile pe care le desfăşurăm, în această perioadă au efectuat şi diverse acţiuni cu elevii şcolilor gimnaziale de la Porumbacu de Jos şi Racoviţa. Astfel, copiii au participat efectiv la scosul puieţilor din pepiniere, sortarea acestora, plantarea în şantierele de împădurit, precum şi la diverse lucrări de igienizare. Cu acest prilej, tinerii silvicultori au manifestat receptivitate şi interes pentru activităţile în care au fost implicaţi, s-au bucurat cu adevărat că au avut şansa de a desluşi din tainele producerii <<aurului verde>>, atât de necesar tuturor.", a mai spus şeful Ocolului Silvic AVRIG.

comentarii
4 comentarii

FRUMOS....FOARTE FRUMOS AR TREBUII TOATE SCOLILE CA SA FACA ASTA.... DIN PARTEA VOASTRA
sim
12.04.2013 22:31
WOW!
Bravo si mii de multumiri!
MB
12.04.2013 22:59
In 1970 -1972 tot cu elevii sa plantat pe hula Bradului si Fintimita Haiducului,de ce nu planteaza si cei care taie Padurea ,sa traiti COPILASII.
pensionar
13.04.2013 07:36
actiune laudabila, asta ar trebui s-au impadurit si replantat mii de hectare de paduri, dupa 1989 s-au devastat padurile , acuma ar trebui ca acei ce au defrisat sa fie obligati sa replanteze, nu numai cu copiii, e adevarat ca asa se invata cultul muncii si a respectului fata de ce are patrimoniul nostru ,rezultatele se vad negativ cu atatea inundatii,,copiii nostri au avut activitati laudabile ca soimi, pionieri, tineri sau soldati in termen si nu au murit, asa ar trebui si acum sa se puna pe treaba toti nu sa astepte numai de la stat si ajutoare fara sa munceasca!
noi pensionarii judetului nostru avem intelegere cu ocolul silvic Satu Mare, sa participam la astfel de actiuni!
cuc rodica
27.02.2014 19:23
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia