Tribuna
Pictură cu tehnici neconvenţionale
Pictură cu tehnici neconvenţionale
* Magda Nicolau propune un stil propriu, unic şi imprevizibil * Expoziţia "Spontaneitate şi candoare genuină" este deschisă pe tot parcursul lunii decembrie *
De ce ai nevoie în pictură? Aţi fi tentaţi să spuneţi că aveţi nevoie, în primul rând, de o pensulă. Există în Sibiu, o tânără, de profesie inginer în calculatoare, care va spune că nu are nevoie de pensulă. Ci de o periuţă de dinţi, de degete şi tifon. Totul pentru realizarea unor picturi încărcate de sensuri, în care surprinde, după cum afirmă şi directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, Mircea Şteţiu, "relaţia viaţă - moarte, într-un mod foarte subtil şi plin de semnificaţii". Cea care îşi pune semnătura pe aceste lucrări este Magda Nicolau şi îi invită pe toţi cei care vor să îi admire lucrările, la Galeria de Artă a Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, pe tot parcursul lunii decembrie.
Expoziţia de pictură "Spontaneitate şi candoare genuină" a artistei Magda Nicolau valorifică la maxim spaţiul avut la dispoziţie, prin promovarea tinerelor talente şi a tinerilor artişti. Despre lucrările Magdei, Mircea Şteţiu, directorul instituţiei spune că "îşi găseşte vocaţia şi posibilitatea de a-şi exprima sentimentele şi simţămintele prin artă, respectiv prin pictură". Acesta a fost impresionat de volumul mare de muncă al tinerei artiste şi de spontaneitatea în creaţie a acesteia. Şteţiu identifică elemente originale în arta Magdei, regăsind în permanenţă ideea transcendentală a genezei transpusă în "viziuni coloristice aproape monocrome". "Modul în care surprinde această relaţie viaţă-moarte este foarte subtil şi plin de semnificaţii", a afirmat Mircea Şteţiu.
Artistul Petru Ovidiu Dumbrăveanu este şi el impresionat de viziunea artistică bogată în idei a tinerei pictoriţe. Lucrările ei, spune maestrul Dumbrăveanu, redau un univers liric candid, pur, "încărcat de sensuri şi semnificaţii ce ating în registrul lor acut grave idealuri ale fiinţei umane". 

Prima expoziţie de amploare

Expoziţia de pictură "Spontaneitate şi candoare genuină" constituie un pas important în evoluţia artistei Magda Nicolau, fiind prima expoziţie de amploare. Cele 53 de lucrări expuse în cadrul acestei expoziţii conţin teme variate, toate acestea regăsindu-şi unitatea în titlul conferit expoziţiei. Motivul genezei se regăseşte în majoritatea lucrărilor tinerei artiste.
Magda Nicolau sparge standardele clasice de pregătire şi structurare a exerciţiului creativ,  propunând un stil propriu, unic şi imprevizibil. Tehnicile de lucru folosite de Magda Nicolau în realizarea lucrărilor sale nu sunt cele convenţionale. Libertatea expresiei şi a creaţiei sunt exprimate prin folosirea mixajului tehnic în realizarea lucrărilor. Tânăra artistă foloseşte ca instrumente de lucru, alături de pensulă, degetul, periuţa de dinţi sau tifonul.
Odată cu expoziţia de pictură, Magda Nicolau a lansat şi calendarul personal 2010, "Cu Magda prin Sibiu", care conţine fotografii reprezentative din Sibiu, însufleţite cu diverse personaje din propriile lucrări. Fiecare filă a calendarului conţine gânduri ce surprind un univers încărcat de sensuri şi semnificaţii. Calendarul este pus în vânzare în cadrul Centrului de Informare Turistică Kultours şi în cadrul Galeriei de Artă a U.A.P. (L. B.)comentarii
2 comentarii

Frumos foarte frumos din partea d-lui Mircea Stetiu si a Directiei Culturale Sibiu ca a sprijinit-o pe Magda Nicolau in acest demers,chiar daca lucrarile ei sant mai putin conventionale.Cred ca si-a dat frau liber pornirilor artistice si a creiat prin metode mai putin sau deloc uzitate un univers plin de intelesuri si subantelesuri ,mai mult pentru ochii cunoscatorilor.
Iulia tudoran
09.12.2009 06:47
frumoasa expozita, dar prea mult negru in desene
ion marinescu
16.02.2010 15:56
Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica