Încă din momentul în care apărem pe lume găsim fel de fel de metode de a sărbători câte ceva. Dacă la maturitate ne mulţumim cu un grătar în curte sau la iarbă verde, cu o ieşire în oraş cu prietenii în seara aniversării, când suntem mici alţii se gândesc la noi, încercând să ne răsfeţe cât mai bine, pentru a simţi vârsta minunată a copilăriei.
Dacă în urmă cu 20 de ani ziua de naştere a unui copil se serba simplu, acasă, cu sirop cu sifon, cu mezeluri, chiftele, salată de boeuf, vinete, prăjituri şi tort făcute de mama sau de bunica, în ziua de azi conceptul de "chef" s-a schimbat, pentru că un film de desene animate urmărit la video cum se întâmpla pe vremuri este deja perimat. Astăzi copiii se distrează la carnavaluri organizate numai şi numai pentru ei, se desenează pe faţă, dansează şi îşi compară toaletele, sărbătorita sau sărbătoritul devenind personajele centrale ale "găştii" de copii, mulţi dintre ei prieteni de la grădiniţă sau vecini. Mai mult decât atât, astăzi există firme care încearcă să le ofere celor mici momente cât mai speciale, în locaţii create numai şi numai pentru prichindei.
Cu micuţii la party
Deşi este un concept relativ nou, petrecerea organizată pentru copii a prins tot mai mult teren în preferinţele sibienilor, care în momentul în care doresc să le ofere un cadou special micuţilor lor, nu se mai gândesc la bani şi se dau peste cap pentru a-şi face copiii fericiţi. Aici intervin organizatorii de petreceri private pentru prichindei, care fie le oferă consultanţă părinţilor pentru organizarea unui "party" cât mai reuşit, fie aranjează totul de la cap la coadă, în funcţie de preferinţe, punând la dispoziţia sărbătoriţilor o locaţie specială dotată cu de toate, de la jucării şi personal specializat, până la saltele gonflabile pentru ţopăială.
Petrecere după buget
Când vine vorba organizării unei petreceri pentru copilul nostru, cel mai important aspect este bugetul. Aşadar, în funcţie de banii de care dispunem, le putem oferi copiilor pictură pe faţă, jocuri, concursuri, karaoke, dans, preţul variind în funcţie de opţiuni şi de numărul micuţilor implicaţi. Pe lângă jocurile menite a le capta atenţia şi a le menţine buna dispoziţie, copiii se mai pot distra împreună cu un personaj de poveste, cu clovni sau prinţese, unele dintre personaje fiind chiar actori cunoscuţi, dacă bugetul permite acest lucru. Pe de altă parte, firmele specializate pe acest soi de servicii din Sibiu le oferă şi consultanţă părinţilor nehotărâţi, pe care îi ajută să realizeze o petrecere cât mai reuşită cu costuri cât mai bune.
Între 4 şi 9 ani
Dacă aruncăm o privire de ansamblu, marii amatori de astfel de distracţii cu prietenii sunt copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 9 ani, după cum a spus reprezentanta unei firme specializate pe astfel de servicii din Sibiu. La aceste evenimente prichindeii pot deveni pentru câteva ore, cât durează petrecerea, personaje de basm, supereroi de benzi desenate, prinţese, zâne sau gâze, prin pictura pe faţă. Acest interval de vârstă este ideal pentru organizarea petrecerilor pentru micuţi, mai spun specialiştii, pentru că cei mici pot participa activ la distracţie, împreună cu prietenii lor de aceeaşi vârstă. Cu toate acestea, la organizatorii de astfel de evenimente au apelat şi părinţii care au copii mai mici, petrecerile fiind la fel de reuşite, în ciuda vârstei fragede a micuţilor.
Bucurie pentru copii şi părinţi
Criza pe care o trăim cu toţii a afectat şi dorinţa de distracţie a copiilor, sau a părinţilor lor, pentru că sibienii nu se mai înghesuie la organizat petreceri pentru cei mici aşa cum o făceau înainte de criză. Cu toate acestea, chiar dacă numărul elementelor care construiesc un party pentru copii s-a mai diminuat, părinţii nu au renunţat de tot la încercarea de a aduce bucuria în ochii copiilor lor şi fac eforturi pentru a le oferi aniversări cât mai reuşite, în locaţii speciale, eventual organizate de profesionişti.
Cu criză sau fără criză, copiii sunt punctul central al unei familii, micile lor minuni, fapt pentru care de cele mai multe ori nicio cheltuială nu este prea mare şi niciun efort nu este precupeţit de părinţi pentru a aduce lumina unui zâmbet cu dinţişori strâmbi, pe feţe micuţe.
Începând cu această lună, Asociația Grupul de Acțiune Locală „Țara Oltului”, structură ce „acoperă” teritoriul de sud al județului, de...
Începând cu această lună, Asociația Grupul de Acțiune Locală „Țara Oltului”, structură ce „acoperă” teritoriul de sud al județului, de...