Tribuna
PNL
Petiție pentru accesul gratuit al copiilor și adolescenților pe terenul sintetic al stadionului Municipal Sibiu
Petiție pentru accesul gratuit al copiilor și adolescenților pe terenul sintetic al stadionului Municipal Sibiu

Marius David ne-a semnalat faptul că a inițiat o petițieprin care îi roagă pe primarul Sibiului și consilierii locali ca  permită accesul gratuit al copiilor și adolescenților pe terenul sintetic al stadionului Municipal Sibiu în weekend și în vacanțe, atunci când nu se desfășoară activități sportive organizate de cluburi.

 

S-a constatat că terenul respectiv stă mult timp închis și nefolosit, iar în acest timp, copiii joacă fotbal pe pajiștea din fața stadionului. Acest lucru pune în pericol copiii mai mici care se joacă în părculețul de lângă pajiște. 

Link-ul pentru semnarea petiției: https://campaniamea.declic.ro/petitions/sport-gratuit-pentru-copii-teren-de-fotbal-deschis-tuturor-copiilor

 

De ce este important?

 

Pentru a susține acest demers vă aducem următoarele 10 argumente:

 

1. Stadionul sintetic este mult timp nefolosit

În acest moment stadionul este mult timp liber, fără a fi organizate activități sportive pe el, este păcat ca adolescenții și copiii să nu poată beneficia de existența acestui teren.

 

2. Pericolul de accidentare a copiilor mici din locul de joacă de lângă pajiște

Copii și adolescenții folosesc ca teren de joacă pajiștea din fața stadionului, aceast lucru pune în pericol copii mai mici care sunt în locul de joacă din parc, deoarece mingile șutate de copiii mai mari îi pot lovi pe copiii mici din locul de joacă.

 

3. Beneficii pentru sănătate

Activitatea fizică regulată este esențială pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Accesul gratuit la terenul de fotbal îi încurajează să fie activi și să practice sportul, ceea ce poate reduce riscul de obezitate și alte probleme de sănătate legate de sedentarism.

 

4. Promovarea unui stil de viață activ

Oferte accesibile sau gratuite pentru activități sportive îi încurajează pe copii să adopte un stil de viață activ și să își petreacă timpul în mod constructiv.

 

5. Dezvoltarea abilităților sociale

Jocurile de echipă precum fotbalul îi învață pe copii să lucreze împreună, să comunice și să își dezvolte abilitățile sociale într-un mediu pozitiv.

 

6. Reducerea comportamentului antisocial

Oportunitățile de a participa la activități sportive, cum ar fi fotbalul, pot contribui la reducerea comportamentului antisocial și a implicării în activități negative, prin consumarea energiei într-un mod activ. În țările vestice s-a demonstrat ca accesul copiilor și adolescenților la facilități sportive reduce dependența de droguri, fumat, băuturi alcoolice, jocuri pe calculator, lucru pe de care ar putea beneficia orașul pe termen scurt și lung.

 

7. Investiție în viitorul comunității

Susținerea accesului gratuit al copiilor și adolescenților la terenul de fotbal este o investiție în viitorul comunității, oferindu-le tinerilor oportunități sănătoase de recreere și dezvoltare.

 

8. Incluziune socială

Accesul gratuit la terenul de fotbal poate elimina barierele financiare pentru familiile cu resurse limitate și poate promova o mai mare egalitate de șanse în ceea ce privește participarea la activități sportive.

 

9. Reducerea costurilor pentru familii

Pentru mulți părinți, costurile asociate cu participarea copiilor la activități sportive pot fi un obstacol. Oferte gratuite sau accesibile pot reduce presiunea financiară asupra familiilor și pot face sportul mai accesibil pentru toți copiii.

 

10. Utilizarea eficientă a infrastructurii existente

Terenurile de fotbal existente în comunitate ar trebui să fie utilizate în mod eficient pentru a maximiza beneficiile pentru locuitorii acestora. Permiterea accesului gratuit pentru copii poate contribui la utilizarea optimă a acestor facilitățicomentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica