Tribuna
Peste 70.000 de dolari ca să își vadă mama
Peste 70.000 de dolari ca să își vadă mama
Yanis și Rareș nu o văd pe cea care le-a dat viață. Gemenii au fost născuți prematur și, din neglijența medicilor, retinele le-au fost arse total. În urma mai multor controale, diagnosticul final este retinopatie de prematuritate, stagiile 4 și 5, și numai o clinică din Statele Unite ale Americii le mai poate reda vederea micuților. Dar costă...

Flavia Lionte este mamă a doi băieți. Îi vede în fiecare zi cum cresc, cum se joacă și cum își împart bucuriile unul altuia. Din nefericire, însă, Rareș și Yanis pot numai să îi simtă căldura și îmbrățișările. Chipul nu i-l văd mamei. Sunt gemeni, născuți prematur, la numai 32 de săptămâni. Atunci, cântăreau 1.370 de grame și, respectiv, 1.600 de grame, iar sarcina fiind prematură au stat 43 de zile la incubator. În acest timp, neglijența medicilor - spune mama - le-a schimbat viața celor doi micuți. Căldura incubatorului a fost mărită, iar ochii gemenilor, nefiind protejați, au avut de suferit. Chiar dacă doctorii îi garantau Flaviei că bebelușii sunt perfect sănătoși, ea a observat în ziua externării că "ochișorii lor erau pur și simplu albi și fugeau în toate părțile", după cum spune aceasta. Astfel că, după controlul din aceeași zi, temerile mamei s-au adeverit, iar micuții au fost diagnosticați cu retinopatie prematuritate de stagiil 4 și 5, fiind detectată căderea totală a retinei.

La Roma și în SUA

Au urmat investigații peste investigații. Dar soluția nu se găsește în țară, ci peste hotare. Salvarea se află tocmai în Statele Unite ale Americii, iar controalele pot fi făcute la o clinică din Roma. Lui Rareș, doctorii din România au reușit să-i recapete parțial vederea la ochiul drept, însă Yanis are parte de complicații majore și niciun doctor din România nu îl poate ajuta. Până la operație, primul hop pe care trebuie să îl treacă familia este controlul de la Roma, la Clinica Casa di Cura San Domenico. Pentru a-i ajuta să strângă banii necesari transportului și taxelor, Asociația "Salvează o inimă" a deschis o campanie. "Un singur control costă 550 de euro, plus transport și alte cheltuieli pentru micuți. Suma de care avem nevoie este de aproximativ 2.000 de euro și ceva", a spus Vlad Plăcintă, președintele Asociației. După control, micuții vor merge în Statele Unite pentru operație. Pentru un singur ochi, intervenția chirurgicală costă 17.500 de dolari. Oamenii cu suflet care doresc să dăruiască celor mici priveliștea răsăritului soarelui, redându-le vederea, pot face donații online, pe http://salveazaoinima.ro/campaigns/ianis-si-rares sau în contul bancar RO95RNCB0047259210001. (A. M.)

comentarii
4 comentarii

SPAGARII DIN MATERNITATE DE CE NU SUNT PUSI LA PLATA?AU DESTULE AVERI FACUTE DIN SPAGI SI RETETE FALSE GEN VONICA CU CONCURSUL CASEI DE SANATATE.
BEN
01.09.2014 22:43
De ce nu se face o ancheta, au scapat cei responsabili ptr ca parintii nu au bani si relatii sa-i dea in judecata. Cum de nu se sesizeaza Colegiul medicilor? Acesti micuti sunt condamnati la o viata de mizerie, si nu doar un copil dar doi si nici un medic nu e tras la raspundere. E dezgustator!
Crenguta
02.09.2014 15:42
Medicii si asistentele sa plateasca.
ei sint vinovati. cereti ancheta din alta tara. Numai asa mai putem ajunge la adevar in Romania.
AANCHETA NEUTRA
sua
02.09.2014 21:11
Desi cititorii au sesizat ieri ca nu este complet contul, nu s-a facut nimic. Cei ce scriu articole chiar nu citesc parerile cititorilor!!??
sibianca
03.09.2014 09:09
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia