Tribuna
Avrig
Peste 2,5 tone de hârtie reciclate prin MAREA COLECTARE
Dan FRÂNCU
2162 vizualizari
Peste 2,5 tone de hârtie reciclate prin MAREA COLECTARE

Joia trecută, la Liceul Teoretic "Gheorghe Lazar" din Avrig, s-a desfăşurat MAREA COLECTARE.

Pentru aproximativ 10 ore, “echipa verde”, formată din elevii ai instituţiei de învăţământ avrigene, coordonaţi de profesoarele Camelia Han şi Mariana Marciu, a “pus stăpânire” pe un colţ al curţii şcolii, unde a amenajat punctul de colectare, astfel încât, orice persoană interesată, ce a avut acasă, în gospodărie sau la locul de muncă, maculatură sau deşeuri de hârtie, să le poată depune aici. Micii ecologişti avrigeni, sprijiniţi în acţiunea loc de Biblioteca Orăşenească Avrig, Centrul de Informare Turistică Avrig şi Asociaţia Grupul de Acţiune Locală “Ţara Oltului”, au făcut ceea ce au ştiut ei mai bine pentru a strânge cât mai multă hârtie, convinşi fiind de faptul că o cantitate mare înseamnă şi mai mulţi copaci care rămân… verzi.

Chiar dacă în demersul lor au existat şi câteva mici greşeli, entuziasmul şi ideea care a stat la baza acţiunii i-au ajutat să încheie acţiunea cu succes, cantitatea de hârtie colectată (peste 2,5 tone) fiind cu mult mai mare comparativ cu acţiuni similare derulate la alte instituţii de învăţământ din judeţ.

În afara cetăţenilor, (locuitori ai Avrigului, dar şi personae din localităţi învecinate- Racoviţa, Sebeşu de Sus, Mârşa etc), la acţiunea de colectare au participat şi mai multe instituţii locale (Poşta Română- Oficiul Poştal Avrig, Regia Publică Locală Ocolul Silvic “Izvorul Florii” Avrig, Primăria oraşului Avrig, Biblioteca Orăşenească Avrig, mai multe magazine şi farmacii din oraş).

MAREA COLECTARE a fost cea mai importantă acţiune de colectare a deşeurilor din hârtie şi carton desfăşurată la Avrig în ultimii 20 de ani.

Acţiunea s-a desfăşurat sub sloganul “Reciclează! Chiar contează!”.

Joi seara, materialele colectate au fost preluate de reprezentanţii societăţii Hylkatek, o companie ce se ocupă cu reciclarea acestui tip de deşeuri şi au fost transportate la un centru special.

Acţiunea de colectare a fost parte în proiectul “Păduri pentru oameni” derulat la Liceul Teoretic “Gheorghe Lazăr” şi a fost este cuprinsă în Programul Educaţional “Şcoli pentru un viitor verde”.






comentarii
1 comentarii

Felicitari copiilor si celor care i-au sprijinit, iata o actiune demna de replicat in toate localitatile tarii. Sper ca exemplul dat de avrigeni si Tara Oltului sa fie urmat de toata tara. Bravo copii!
Antal
29.05.2011 13:02
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA