Tribuna
Peste 200 de participanţi la Sibiu Dans Festival
Peste 200 de participanţi la Sibiu Dans Festival
Sibiu Dans Festival - cea mai amplă mişcare de dans studenţesc a tras cortina. După un maraton de patru ore de concurs, o seară dedicată câştigătorilor şi companiilor de dans invitate, cei peste 200 de participanţi au plecat du-minică spre casă.

 

În concurs s-au înscris 13 formaţii care au prezentat nu mai puţin de 56 de dansuri de toate genurile (modern, contemporan, show-revue, dans de caracter şi street dance). Trofeul festivalului a fost adjudecat de formaţia Matrix Dance a Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara, coregraf Irina Nedelcu.

Nici formaţia de Dans M&M din Sibiu nu s-a lăsat mai prejos, adjudecându-şi premii pentru toate momentele de dans înscrise în concurs: Locul I - la secţiunea Grup, genul contemporan, Locul I la secţiunea Grup, genul Show-revue - coregrafiile fiind semnate de Miky Stoica şi Izabela Haiduc. Andrada Benchea, reprezentanta Sibiului la secţiunea Solo - genul Contemporan s-a clasat pe locul III.

Spectacolele prezentate în afara con­cursului, "Romeo îndrăgostit", coregrafia Hugo Wolff şi  "7G Sing & Dance" coregrafia Mario Dance Atelier, au ridicat în picioare publicul care a umplut până la refuz sala mare a Centrului Cultural Ion Besoiu în ultima seară a festivalului.

"Ne bucurăm că la ediţia din acest an am reşit să reunim toate formaţiile studenţeşti de dans modern din ţară. A fost un efort de organizare însemnat, dar care a meritat din plin, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu."

Sibiu Dans Festival 2022 este organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu şi este finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA