Tribuna
Peste 200 de meşteri populari din România şi Republica Moldova se întâlnesc la ASTRA
Peste 200 de meşteri populari din România şi Republica Moldova se întâlnesc la ASTRA
Muzeul ASTRA organizează în perioada 15-18 august, ”Târgul Creatorilor Populari din România”, ediţia a XXXVI-a. La acest eveniment vor fi prezenţi peste 200 de meşteri populari din toate zonele etnografice ale ţării, dar şi din Republica Moldova. Cunoscut şi sub denumirea de "Târgul de Sfânta Maria”, "Târgul Creatorilor Populari” reuneşte încă din 1983 meşteri populari de diferite etnii şi din diverse zone etnografice ale ţării.

 

”Târgul Creatorilor Populari reprezintă o carte de vizită pe care Muzeul ASTRA o lasă atât în rândul vizitatorilor, cât şi în rândul meşterilor populari care vin şi revin an de an aici. Atelierele interactive, produsele, poveştile autentice făurite aici, în inima satului românesc, reconfirmă Muzeul ca fiind un pol al culturii. Ne-am luat angajamentul să menţinem acest loc pe o linie constructivă, prin proiecte sustenabile. Iată că prin astfel de proiecte descoperim şi redescoperim Muzeul ca spaţiu prielnic dezvoltării unei interacţiuni exponenţiale între propovăduitorii şi  beneficiarii actului cultural”, spune Ciprian Ştefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

 

Potrivit organizatorilor, pe toată durata târgului, reprezentantele Asociaţiei ”Semne Cusute”, coordonate de arhitectul  Ioana Corduneanu, vor susţine ateliere demonstrative de croit, cusut, brodat ii şi cămăşi tradiţionale, la Gospodăria din Râşculiţa. Cu acest prilej, doamnele de la ”Semne Cusute”  vor prezenta aici în premieră colecţia ”Croi mindful design”. De asemenea, începând de joi, 15 august, până duminică, 18 august, la Muzeul ASTRA vor avea loc workshopuri de dansuri organizate de Ansamblul ”Haiducii” din raionul  Rezina, Republica Moldova. De asemenea, vor fi organizate ateliere de teatru interactiv (”Hocus Pocus Trulala” din Sibiu ) şi spectacole de dansuri şi de muzică populară la Târgul de Ţară în Muzeul în aer liber.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia