Tribuna
European Best Destinations
"Pescăruşul. Ultimul act" porneşte motoarele TIFF Sibiu 2014
Alexandra CHEŞCU
845 vizualizari

Mai mult de 50 de proiecţii în şapte spaţii diferite le-au pregătit organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) cinefililor. Una dintre cele mai importante manifestări cinematografice din Sibiu, TIFF, porneşte motoarele azi şi promite să-şi ducă spectatorii în mai multe universuri timp de cinci zile încheiate, până duminică, 29 iunie.
Miercuri, în prima zi, la Teatrul Gong, de la ora 21, sibienii vor putea vedea un spectacol de teatru-concert: piesa "Pescăruşul. Ultimul Act", de A.P. Cehov. Pus în scenă de două asociaţii independente de teatru, Inspira şi On Stage, spectacolul este regizat de Carmen Lidia Vidu şi este un eveniment vizual care are la bază al patrulea act al piesei "Pescăruşul" de A.P. Cehov, una dintre cele mai jucate şi iubite piese din lume.

"Selfie" şi "Tabu"

În a doua zi a evenimentului, joi, 26 iunie, de la ora 22, parcul Sub Arini se transformă în cinematograf. Aici va rula, în premieră la Sibiu, comedia "Selfie", film apărut în anul 2014, în regia Cristinei Iacob. O mare parte din echipa de producţie a filmului va fi prezentă la proiecţie şi va discuta la final cu publicul. Printre invitaţii serii se numără regizorul Cristina Iacob, producătorul Cristina Dobriţoiu şi actorii Olimpia Melinte, Levent Sali, Flavia Hojda şi Alex Călin. Asta nu este însă tot, pentru că Cetatea Cisnădioara se animă vineri, 27 iunie, de la ora 21.30, aici fiind programată pelicula Tabu. Filmul mut va fi acompaniat live de Foley`Ala, o mixtură de ritmuri polineziene, sintetizatoare, instrumente acustice, voce şi modulaţii electronice. "Tabu" sau "A Story of the South Seas" este ultima peliculă realizată de regizorul german Friedrich Wilhelm Murnau. Proiectul a început ca o colaborare cu Robert J. Flaherty la un documentar de ficţiune şi s-a încheiat, după 18 luni, ca un film de (unic) autor. Murnau nu a mai putut, din păcate, să fie prezent la premiera peliculei, care a avut loc la o săptămână după moartea sa, într-un accident auto. Pentru proiecţia de la Cisnădioara spectatorii vor avea la dispoziţie şi un autocar, care va pleca spre cetate la ora 20:45 din parcarea Sălii Thalia. Biletele pentru evenimentul din Cetate se vor pune în vânzare doar la faţa locului, în limita locurilor disponibile.

De la 7, la 15 lei

Păstrând tradiţia, TIFF îşi aşteaptă spectatorii sâmbătă, 28 iunie, de la ora 22, în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, pentru a se bucura de un film care se integrează perfect în decor: "All is Lost / Când totul e pierdut", cu Robert Redford în distribuţie.
În ceea ce priveşte biletele şi preţul acestora, tichetele costă 10 lei/proiecţie şi 7 lei redus la Teatrul Gong, Bohemian Flow şi Librăria Habitus, 10 lei la Muzeul Astra şi 15 lei la Cetatea Cisnădioara. Accesul la proiecţia din Parcul Sub Arini este liber. TIFF Sibiu 2014 este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc – APFR, cu sprijinul Ministerului Culturii și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria municipiului Sibiu.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia