Tribuna
Perth – metropolă bântuită de fantome şi foc
Marius GHINESCU
2657 vizualizari
Perth – metropolă bântuită de fantome şi foc
Corespondenţă din Australia

Speram că aici în Vestul Australiei (WA)  nimic nu ne mai poate atinge, că măsurile sanitare luate privind covidul au fost mai mult decât suficiente pentru a nu ne infecta (izolare, distanţare fizică ... asta la începutul anului, iar apoi închiderea graniţelor), dar n-a fost să fie aşa. După mai mult de zece luni în WA, fără nici un caz de răspândire comunitară, în care relaxarea era totală, iată că acum a apărut „pe faleză” o persoană infectată cu tulpina englezească a temutului virus. Omul, codat cu nr. 903 ca pacient covidat, făcea parte dintr-un „security team-guard” care-i păzea la un hotel pe cei reîntorşi de pe meleaguri străine, obligatoriu ţinuţi în izolare două săptămâni. Sursa de îmbolnăvire nu se cunoaşte exact: poate fi un contact direct cu unul dintre cei ţinuţi în carantină sau o dezinfecţie superficială a interiorului clădirii (ancheta se află în desfăşurare).
Mai mult ca sigur, mulţi dintre cititorii Tribunei se vor întreba „Ce drac de informaţie e asta, când la noi virusu-şi face mendrele cu două-trei mii de cazuri pe zi? I s-au încălzit „creierele” la ăla din Australia, unde acum sunt 38 de grade, sau totul vine de la statul cu capu-n jos?”  *Oi fi având eu ceva hibe, dar până la scrânteală mai am, zic eu. În timp ce Acasă conaţionalii mei „fac gât” la orice şi se preumblă peste tot, locuitorii din partea de Sud a WA au intrat în carantină totală timp de cinci zile, pentru un singur caz. (Numai Perth-ul are peste două milioane trei sute de mii de locuitori). Nu vezi ţipenie de om pe străzi, lumea-i de-a dreptul îngrozită, privind cam ce-i prin Europa, prin Americi... şi cum „paznicul” cu pricina, purtător de virus cu tulpină fecundant-augmentativă, s-a plimbat nu glumă, prin metropolă, pentru că făcea şi pe taximetristul, aşa că nu se ştie pe câţi i-a încoţopenit, başca şi convieţuirea în aceeaşi locaţie cu încă trei gealaţi (împărţeau un apartament). S-au deschis azi peste 20 de centre de testare prin zonele străbătute de „virusat”, stându-se la coadă de la 3-6 ore pentru a primi un verdict medical. Nepurtarea măştii, obligatorie şi-n spaţiile deschise, l-a mai sărăcit  de una mie de dolari pe unul mai „şoşos”, amendă care dacă nu-i plătită la timp îţi deschide calea spre „Zăbrelita”.
şi pentru că tot suntem în zonă (metaforic vorbesc), o reprezentantă de seamă a Partidului Liberal, în variantă australiană, a fost anatemizată de colegi, până la revenirea din afilierea sa cu antenele 5G care-i transmit vibraţii necontrolate (nu vă gândiţi la vibratoare, înlocuitoare ale elongaţiilor bărbăteşti), astfel încât pentru viitoarele alegeri parlamentare A.T. va candida ca independent. Noroc acum că s-a dat undă verde vaccinărilor şi astfel Australia va intra pe făgaşul antenelor 6G, care cine cu ce trepidaţii motrice vin.  
şi cum trăim într-o lume nebună, ce mai, în care anormalul e luat drept normal, nici nu e de mirare că de ziua Australiei 26 ianuarie (la această dată a anului 1788 a fost arborat pentru prima dată steagul Marii Britanii, după 18 ani de la popasul făcut pe aceste meleaguri de James Cook), au fost ample demonstraţii ale aborigenilor (populaţia indigenă) împotriva acestei sărbători, considerate de ei ca „zi a genocidului”, deşi nu prea murise nimeni atunci sau mai ştii, poate de bătrâneţe sau de vreun os de cangur oprit în gâtlej, sau de muşcătura vreunui „şerpe” sau crocodil. Mai mult decât hilar e faptul că nici unul dintre demonstranţii intervievaţi nu avea habar de semnificaţia datei amintite şi toţi o ţineau într-un glas: „genocid e genocid” (oare cu ce râme se mâncă şi prăjeala asta).
Si parcă n-ar fi fost îndeajuns cele prezentate, a mai venit peste capul nostru şi un incendiu care s-a declanşat în partea de Nord, în afara Perth-ului. Temperaturile ridicate şi vântul au facilitat extinderea cu repeziciune a flăcărilor devastatoare 15-20km/h şi după ce a pârjolit peste 16000 de hectare se îndreaptă încă nestăvilit spre metropolă. Au ars până la această oră peste 60 de ferme. Nu s-au înregistrat victime omeneşti iar animalele (caii) au fost strămutate la timp. Populaţia a fost evacuată din cartierele spre care se îndreaptă pârjolul. Toată ziua o „ceaţă groasă” de fum a acoperit oraşul pe zeci de km, inclus fiind si CBD-ul (centrul). Am fost sfătuiţi să stăm in case (oricum suntem din cauza carantinei)  pentru a nu ne fi afectate căile respiratorii. Pompierii (sunt sute), ei sunt cei care înfruntă şi la această oră temutul inamic. Elicoptere şi chiar avioane străbat văzduhul întunecat aruncând însemnate cantităţi de apă peste vâlvătăi. Să dea Dumnezeu ca mâine să fie o zi mai bună şi victime să nu fie.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA