Tribuna
Persoanele cu dizabilităţi ne îndeamnă să nu uităm magia sărbătorilor de iarnă
Adrian POPESCU
423 vizualizari
Persoanele cu dizabilităţi ne îndeamnă să nu uităm magia sărbătorilor de iarnă

Asociaţia Diakoniewerk International, care se ocupă de organizarea unor activităţi culturale pentru persoane cu dizabilităţi, a fost pusă într-o situaţie delicată în acest an,în urma provocărilor pandemice. Pentru mulţi tineri cu dizabilităţi viaţa socială în afara familiei reprezintă o şansă de socializare şi de integrare rapidă în societate. Ca atare Asociaţia Diakoniewerk Internationa, prin demersul „Activi pentru incluziune”, cu sprijinil factorilor decizionali locali, a organizat activităţi de sport şi culturale, workshopuri de fotografie, toate în condiţiile distanţării sociale. De facto fotografiile realizate au fost expuse în curtea Casei Teutsch, fiecare dintre acestea fiind însoţite de un text original. Motto-ul „Priveşte prin ochii mei” a fost chiar inspirat. Beneficiarii au ţinut să se adreseze tuturor celor care le-au fost alături, inclusiv Asociaţiei Diakoniewerk International, context în care au ţinut să-şi exprime şi starea lor emoţională, cu totul specială: ”(...) iată am trecut cu bine peste acest sumbru an pandemic, cu susţinerea voastră. Deoarece se aproaprie sărbătorile de iarnă, adresăm celor enumeraţi dar celor pe care nu îi cunosc.: gânduri blânde, sănătate şi pace în mijlocul celor dragi”. Pentru a nu uita magia sărbătorilor de iarnă şi de linele gânduri, prin Centrul Ocupaţional pentru Persoane cu Dizabilităţi din Sebeş şi Prăvălia Cu Arome Sebeş, tineri cu dizabilităţi au pregătit mici aranjamente care să le lumineze şi să le înnobileze sibienilor casa.

Într-un comunicat transmis de Asociaţia Diakoniewerk International se arată că: „În perioada iulie-octombrie asociaţia a organizat activităţi culturale şi de timp liber pentru persoane cu dizabilităţi în cadrul proiectului „Activi pentru incluziune” cofinanţat de Consiliul Local prin Primăria Municipiului Sibiu pe Agenda Comunităţii şi de Tineret.

Bucuria celor care au avut ocazia să prezinte spectacolul de teatru în cadrul Festivalului - 25 De Ore De Teatru Non Stop, chiar şi fără a reţine toate replicile, a fost evidentă. Curajul de a participa în anul 2020 la competiţiile sportive Duathlon şi Night Cross Challenge, în scaun rulant, i-a inspirat cu siguranţă pe ceilalţi alergători. Iar pentru că o imagine spune 1.000 de cuvinte, o să lăsăm fotografiile să vă spună povestea acestui proiect.

Ne-au fost alături, Casa Teutsch, Librăria Erasmus şi Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA prin locaţiile puse la dispoziţie. Bianca Babeş, Andrea Bernath-Doncuţiu, Lorelei Ghazawi, Teresa Leonhard, Daniel Troancă şi Asociaţia Artografica prin Ştefan Dragomir au fost cei care au făcut posibile aceste experienţe. Mulţumiri tuturor celor care au sprijinit acest proiect”.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia