Continental
Tribuna
Perla Cisnădioarei: Biserica Fortificată
Perla Cisnădioarei: Biserica Fortificată

În partea a doua a secolului XII a fost construită o bazilică romanică. La începutul secolului XIII, bazilica a intrat în posesia regelui Andrei al II-lea pentru ca, mai târziu, să fie donată abaţiei cisterciene de la Cârţa.
Biserica este compusă din trei nave şi e înconjurată de un zid de incintă care se desfăşoară de-a lungul platoului Dealului Mihail (de aici îi provine şi numele în germană al localităţii - Michelsberg - Dealul lui Mihai). Ceea ce diferenţiază biserica de altele de acest fel din Transilvania este că nu a suferit prea multe modificări ulterioare.
Aceasta a fost întărită cu trei turnuri: turnul de poartă în sud, un turn în faţa portalului de vest şi un turn la est, cu 5 m în afara zidului de incintă.
Înălţimea zidurilor era de 4-6 m, o particularitate fiind cele 8 deschideri în formă de uşă sub drumul de strajă. Acestea aveau uşi de stejar şi puteau fi blocate din interior; pe aici erau aruncaţi bolovanii asupra celor ce încercau să atace cetatea. O parte din aceşti bolovani se găsesc şi azi în interiorul cetăţii. Biserica adăposeşte în interior pietrele funerare ale soldaţilor decedaţi în această zonă în timpul Primului Război Mondial.
sursa: sibiu-turism.ro


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia