Tribuna
Fiecare gest contează
#PentruMâine
#PentruMâine

 

În linie cu strategia de responsabilitate socială, Orange contribuie la continuarea educației în mediul online și împreună cu Fundația Orange și cu Organizația Salvați Copiii, oferă resurse de conectivitate pentru 30.000 de elevi, profesori și directori din 100 de școli primare și gimnaziale din România. Inițiativa face parte din Pentru Mâine, platforma care reunește demersurile de responsabilitate socială ale Orange și a cărei viziune este că tehnologia ne ajută să construim un viitor mai bun pentru oameni, societate și planetă.    

 

Odată cu suspendarea cursurilor școlare din cauza pandemiei, elevii și profesorii din România au întâmpinat greutăți în a putea continua educația. Cei mai vulnerabili dintre aceștia au nevoie de sprijin pentru ca diferențele între urban/rural și între clase sociale să nu crească mai mult pe fundalul pandemiei.   

 

38,1% dintre copiii din România se află în risc de sărăcie sau excluziune socială, iar aproape o cincime dintre copiii sub 6 ani trăiesc în condiții de deprivare materială severă, conform datelor Eurostat din 2018.

Din 1998, Salvați Copiii România dezvoltă programe educaționale cu scopul promovării drepturilor copiilor și pentru asigurarea accesului egal la educație pentru copiii din grupuri vulnerabile. Până în prezent, 42.640 de copii au fost beneficiari ai programelor de educaţie preşcolară, de prevenire a abandonului şcolar, de tip Şcoală după Şcoală sau de reintegrare şcolară A Doua Şansă. În cei 30 de ani de activitate, de la fondarea din 1990, peste 2.200.000 de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.

 

Statistici și măsuri în pandemia COVID-19

Imediat după închiderea școlilor, Salvaţi Copiii şi-a intensificat eforturile de sprijinire şi protecţie a copiilor vulnerabili (copii din familii cu dificultăţi socio-economice, copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate), concentrându-se pe oferirea de suport material de urgenţă pentru copii şi familiile lor.

Conform Analizei impactului crizei COVID 19 în educația copiilor (aprilie 2020), în rândul familiilor vulnerabile:

42,4% dintre copii nu au avut acces la cursurile online organizate de școli din diverse motive, în mare parte din cauza lipsei echipamentelor necesare sau a conexiunii la internet.

400.000 de copii care, conform estimărilor Salvați Copiii, nu au participat la educația online

12,2% dintre copii au acces individual la internet de pe desktop, laptop sau tablete, alţi 17% fiind nevoiţi să împartă aceste echipamente cu alţi fraţi de vârstă școlară, ceea ce înseamnă că niciunul dintre copii nu poate avea o prezență constantă la lecțiile online.

10% dintre copii nu au acces la internet deloc.

1 din 10 părinți spune că reușește să își ajute suficient toți copiii pentru a continua să învețe în această perioadă,  iar 4 din 10 părinți afirmă că nu reușesc să își ajute suficient copiii să învețe în această perioadă.

 

 

Campania ‘Fiecare gest contează’

‘Fiecare gest contează’ este campania Orange de susținere a comunității în contextul pandemiei și are și a o  componenta de educație digitală, cu sprijinul Salvați Copiii și Fundației Orange.

Astfel, peste 30.000 de elevi și profesori din peste 100 de școli primare și gimnaziale din România beneficiază de acces gratuit și nelimitat al internet pentru 2 luni. .  120 de profesori implicați în programele educaționale ale Salvați Copiii din 15 judeţe participă la webinare gratuite destinate utilizării metodelor digitale de predare prin folosirea platformei Digitaliada Învățare și Testare online a Fundației Orange.

Directorii de școli sau profesorii care vor să facă parte din program se pot înscrie până la 15 iunie pe adresa csr@orange.ro

Detalii pe oran.ge/FiecareGestConteaza

 

 

Digitaliada, program al Fundației Orange din 2016

 

Digitaliada este un program de educație digitală al Fundației Orange, ce încurajează folosirea metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educațional. Programul se desfășoară din 2016 cu avizul Ministerului Educației Naționale. Cu scopul de a crește performanțele școlare ale elevilor și de a-i pregăti pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în programul Digitaliada în decurs de 4 ani suma de 2 milioane de euro.

 

Ce au la dispoziție profesorii și elevii

- hub-ul online de conținut educațional liber www.digitaliada.ro,  verificat pedagogic, folosit de elevi și profesori din toată țara, peste 2.000 de resurse educaționale disponibile

- Platforma Învățare și testare online - locul unde directorii, profesorii, părinții și elevii au un cadru de predare, consolidare și testare interactiv, în timp real și complet gratuit.

Această secțiune oferă instrumente dezvoltate special pentru evaluarea online și instrumente de comunicare pentru părinți - elevi - profesori - director. Platforma oferă și un modul gratuit de videoconferințe, util pentru organizarea de cursuri online.

 

Rezultate de la suspendarea cursurilor școlare

- Platforma interactivă Digitaliada Învățare și Testare online s-a dovedit foarte utilă pentru continuarea procesului educațional în România. Peste 30.000 de elevi, profesori și părinți învață și comunică prin intermediul platformei.

- Cele 1.500 de tablete utilizate în cadrul Digitaliada au fost împrumutate elevilor cu situații dificile din cele 50 de școli din mediul rural în care se desfășoară programul.

- Peste 400 de profesori de diferite discipline, din toată țara au beneficiat de webinare pentru a învăța să folosească resursele și platforma Învățare și testare online Digitaliada.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia