Continental
Tribuna
Pentru Maria, chipul mamei costă 50.000 de dolari
Andra MARINESCU
4630 vizualizari
Pentru Maria, chipul mamei costă 50.000 de dolari
S-a grăbit să vadă chipul mamei și să îi zâmbească soarele pe care, însă, nu l-a admirat niciodată. A simțit doar razele lui calde și mângâierea celor dragi. Nicio clipă nu a putut să arunce o privire, în semn de mulțumire, către părinți. Asta pentru că micuța Maria nu vede de când s-a născut. Singura ei speranță stă în oamenii cu suflet care, împreună, pot aduna 50.000 de dolari, suma de care are nevoie pentru o intervenție chirurgicală în Statele Unite ale Americii.

Acum șapte luni, cineva s-a grăbit să vină pe lume. Era Maria Maximiuc, care nu a mai avut răbdare să stea în burtica mamei și a vrut să vadă răsăritul. Numai că nu a putut. Ochii ei "văd" numai întunericul. Fetița suferă de o afecțiune ce o condamnă să trăiască în beznă, iar singura ei șansă este la mii de kilometri distanță, în Spitalul William Beaumont din Detroit, SUA, specializat în retinopatie de prematuritate. Dar viața ei are un cost mult prea mare pentru eforturile cunoscuților. Intervenția la ambii ochi, transportul, cazarea și analizele post-operatorii depășesc cu mult veniturile familiei, ajungând la 50.000 de dolari.


Inima sfâșiată


Mama a născut-o prematur, însă medicii au spus că Maria, aparent sănătoasă, trebuie să se prezinte de urgență la un control oftalmologic, după o lună de la naștere, control ce nu i s-a făcut la externare. Așa cum au programat, mama și fetița au mers mers la spital, dar - ghinion! - asistentele le-au spus că medicul este în concediu de odihnă. Au mai așteptat două săptămâni și au revenit la control. Acea zi a fost o dramă. Vestea i-a sfâșiat inima mamei: fetița suferea de retinopatie de prematuritate, într-o formă foarte avansată, deoarece boala i-a fost descoperită foarte târziu și  a avansat iute.


SUA, singura salvare


I-au sărit în ajutor doi medici specialiști din Cluj, de la Spitalul de Urgență, care au încercat, printr-o operație complicată, să îi salveze vederea Mariei. Fără succes, însă. Părinții au aflat dintr-un raport medical că nu se mai poate face nicio operație reușită pentru Maria în țară, trebuind să meargă în Statele Unite ale Americii. Acolo este Spitalul William Beaumont din Detroit, singurul spital din lume care face astfel de operații pentru copii la vârste fragede.
Mama Mariei este încrezătoare. "A fost o minune că îngerașul meu a reușit să supraviețuiască la naștere și credeam că totul va fi bine. La aflarea veștii, am trăit cel mai negru moment din viața mea, dar mi-am spus că, indiferent ce o să fac și cum o să fac, micuța mea va reuși să vadă. Am făcut eforturi foarte mari, am apeșat la mulți oameni s ne ajute și ne aflăm la câțiva pași să ne vedem visul cu ochii. Sunt mai încrezătoare ca oricând și sunt sigură că ne veși ajuta să trecem peste acest obstacol", mărturisește mama, Emilia.


Campanie umanitară


Au sărit în ajutor mulți oameni. Dar și Asociația "Salvează o inimă", care a demarat o  campanie umanitară pentru ca Maria să aibă o viață normală, luminată, nu în întuneric. Până acum. s-a strâns o treime din sumă, însă lupta contiunuă, până la 50.000 de dolari. Cei care vor să îi fie alături Mariei o pot face donând online, prin card sau prin SMS, pe platforma de donații online a Asociației, Asociației “Salvează o inimă”, https://salveazaoinima.ro/campaigns/carmen-maria-maximiuc sau direct ]n conturile mamei: maximiuc/, sau direct în conturile mamei: RO18RZBR0000060017354630 (Lei), RO50RZBR0000060017354636 (dolari), RO61RZBR0000060017354632 (euro) - Cod SWIFT: RZBRROBU, Cod BIC: RZBR (pentru transferurile din străinătate).


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia