Tribuna
Agnita
Pentru liniştea cetăţenilor
I. BÂRSAN
1952 vizualizari

Şedinţa ordinară a Con­siliului Local Agnita a început cu o dezbatere provocată de prezenţa mai multor cetăţeni   veniţi să se plângă de faptul că sunt deranjaţi de gălăgia şi muzica din localul Non Na­men, de pe str. Mihai Viteazu.
 Cei prezenţi au reclamat atât intensitatea muzicii din local, dar mai ales gălăgia produsă de derbedeii cu maşini care-şi arată voinicia ocrotiţi de întuneric, printr-un limbaj specific, sticle sparte, manele în boxele proprii şi motoare ambalate.
La solicitarea unor cetăţeni de a se închide localul, pri­marul Radu Curcean a expli­cat că o asemenea măsură, dacă nu este bine întemeiată, ar putea avea  consecinţe juri­dice asupra celui care o ia.
Pentru a rezolva proble­mele justificate ale celor de­ran­jaţi, Consiliul Local a aprobat  metodologia de aplicare a HG nr 333/2003, a Legii 650 /2002 de aprobare a O.G 99/2000 privind co­mercializarea produselor şi serviciilor de piaţă .
Prin această metodologie s-a stabilit că orarul de funcţionare va fi, în cazul teraselor şi construcţiilor provizorii, zilnic între orele 8,00 - 24,00. În cazul în care agentul economic difuzează muzica pe terasă sau într-o altă locaţie care afectează liniştea şi ordinea publică, programul muzical se va întrerupe la ora 23,00.
În situaţia în care  se încal­că, în mod repetat, dispoziţiile legale privind liniştea şi ordinea publică, primarul oraşului Agnita are dreptul de a modifica unilateral orarul de funcţionare în baza referatului la care se anexează recla­maţiile primite şi sancţiunile apli­cate de organele abi­litate.”
În ceea ce priveşte mani­festările huliganilor în afara localului, primarul a atras atenţia Poliţiei din Agnita, să-şi facă  datoria  şi să fie prezenţi în punctele „fierbinţi”, mai ales noaptea când locuitorii au nevoie de linişte.comentarii
3 comentarii

Bravo cetateniilor de buna credinta din Agnita!
Jean Talon
14.07.2011 01:02
Metodologia mai sus mentionata nu a ameliorat deloc starea de fapt. In continuare "localul" de pe M. Viteazu 8 deranjeaza sistematic linistea vecinatatii inainte si dupa miezul noptii(deci in afara programului autorizat). De altfel avand in vedere ca firma care polueaza fonic nu desfasoara strict o activitate de comercializare a produselor si serviciilor pe terase si alte constructii provizorii, ci este un local/bar/club/discoteca care polueaza prin muzica foarte zgomotoasa difuzata in incinta,curte si strada, cat si prin clientii galagiosi la venire sau plecare, ar trebui avute in vedere prevederile legale din L.61/1991 actualizata, O.M.536/1997, H.G.843/1997... Aviz organelor abilitate...
Vecinii
17.07.2011 18:36
H.G. 843/1999, nu din 1997.
Vecinii (Corectie)
19.07.2011 11:06
Din aceeasi categorie
SEVIS

koenigfrankstahl

Compa

WISAG

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Eurotrip
Valea Viilor Comunicat 2
Licitatie publica

accentmedia