Tribuna
Pentru că iarba de la noi nu e „europeană”, o înlocuim cu gazon...
Pentru că iarba de la noi nu e „europeană”, o înlocuim cu gazon...

Multe chestii se petrec în numele Summitului informal care va avea loc în mai, la Sibiu. Unele bune, ca de exem­plu re-asfaltări, schim­bări de mobilier stradal, curăţenie pe ziduri şi pe stâlpi şi care, dacă nu ar continua şi după Summit, ar fi o dovadă clară că sibienii nu prea contează la Sibiu şi că totul
s-a făcut de ochii UE. Şi mai sunt unele lucruri care efectiv te uimesc când vezi atâtea strofocare, mai ceva ca pe vremea când se anunţa vizita secretarului general al parti­dului, şi preşedinte al Repu­blicii Socialiste România, tovarăşul Nicolae Ceau­şescu. Nu zicem să fi rămas totul vraişte, ca în Sibiul acela normal şi cotidian, dar uneori ai impresia exactă, nu greşită, că se cam sare peste cal şi că, dincolo de mijloacele specifice de securitate sau de îngrijire exterioară, deja po­vestea asta bate spre isterie.

Un exemplu ar fi cel din imagine, unde, pe Calea Dumbrăvii, vineri, spaţiile verzi normale şi naturale (aşa cum erau ele) erau înlocuite de zor cu gazon "ca la carte", ca nu cumva vreun fir rebel de iarbă să iasă din pluton şi să lo­vească în retina doamnei Mer­kel sau a domnului Macron.

Apropo, de Summit, dacă ieşim, să ne îmbrăcăm toţi la fel? Ne dă şi insigne? 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia