Tribuna
"Peaceful Sky Over Ukraine", expoziţie de lucrări realizate de copii din Ucraina, la Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu

 

Joi, 24 martie 2022, de la ora 18 va avea loc ver­nisajul expoziţiei "Pea­ceful Sky Over Ukraine", proiect iniţiat de Organi­zaţia pentru Tineret "Zdo­rovaia Ukraina"- "Healthy Ukraine" din Kiev. Eveni­mentul se va desfăşura în Foaierul Bibliotecii Jude­ţene ASTRA Sibiu. În des­chi­derea evenimentului va vorbi, printre alţii, Stanislav Lypovskyi, preşedinte al Organizaţiei pentru Tineret "Zdorovaia Ukraina"/ "Healthy Ukrai­ne", în prezent, refugiat la Sibiu.

Expoziţia "Peaceful Sky Over Ukraine" cuprinde o serie de lucrări de pictură şi grafică realizate de copiii ucraineni incluşi într-un program de tera­pie prin artă, pornit la înce­putul conflictului armat din Crimeea, în 2014, cu scopul de a-i sprijini pe cei afectaţi de acesta. Tema expoziţiei este războiul văzut prin ochii copiilor. "Odată cu trecerea tim­pului, ca ur­mare a terapiei, se poate observa o schimbare în lucrările copiilor, în paleta de culori şi în tematica abordată. De la nuanţele reci, care conturau bom­be, arme, dragoni şi alte simboluri ale traumei colective şi individuale, se remarcă trecerea la o cromatică aprinsă, ce evidenţiază speranţa unei lumi mai bune, exprimă bucuria şi inocenţa copi­lăriei", spune Stanislav Lypovskyi.

Expoziţia este deschi­să publicului în perioada 24 martie - 7 aprilie 2022, în Foaierul Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu - Sediul nou, la parter, de luni până vineri, între orele 8 şi 20.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA