Tribuna
Pe urmele pedagogului Lucian Bologa, scriitorul Vasile Rusu sărbătoreşte 86 de ani! La mulţi ani, maestre!
Marius HALMAGHI
1338 vizualizari
Pe urmele pedagogului Lucian Bologa, scriitorul Vasile Rusu sărbătoreşte  86 de ani! La mulţi ani, maestre!

Prof. Vasile Rusu împlineşte astăzi - 10 iunie 2022 - frumoasa vârstă de 86 de ani. Cotidianul Tribuna l-a omagiat şi la 85 de ani, în plină pandemie, dedicându-i o lucrare omagială pentru cele 5 decenii de activitate publicistică, volum care găzduieşte majoritatea articolelor pe care Vasile Rusu le-a publicat în domeniile culturii şi educaţiei. 
Sibienii şi sălăjenii îl cunosc pe scriitorul Vasile Rusu, publicistul cu o carte de vizită bogată, operele lui abordând teme diverse despre Eminescu, Noica, Aurel Berghezan, detronarea lui Cuza, românii din Marpod, poeme, etc. La 85 de ani, şi-a exprimat dorinţa editării unui nou volum despre pedagogul Lucian Bologa, dorind să contribuie la edificarea „României Educate”, promovând dictonul „Dacă nu vă iubiţi meseria şi nu vă dăruiţi ei - aţi ales-o degeaba”?
Lucrarea este în curs de editare, momentul lansării urmând a-l anunţa public pentru ca toţi cei care practică meseria de pedagog să poată participa la lansare. În pragul marii vacanţe - aşteptată, de doi ani, cu nerăbdare de toţi elevii - e puţin probabil că dezbaterea rolului şi misiunii pedagogului într-o societate are succesul scontat! Iar pentru viitorul oricărei comunităţi, pedagogia - definită ca disciplină care se ocupă cu educaţia – ar trebui să nu-şi piardă strălucirea din cugetarea filozofului american Raplh Waldo Emerson (1803-1882): 
«Ca splendoare şi dimensiune, creşterea unui om este preocuparea de căpetenie a lumii!». 
Tribuna va anunţa din timp - pe toţi cei interesaţi, de evenimentul lansării - distanţându-se de gândul scris al prof. Vasile Rusu (Avertisment): «Presa apocaliptică din zilele noastre e bântuită nu atât de spaima pe care o seamăna în cititori, cât de dinamismul exploziv al foamei de îmbogăţire prin comersarea cuvântului îngrozit de-o spaimă artizanală». Cotidianul sibian nu a uitat misiunea fondatorului Ioan Slavici, rămânând – dintotdeauna pentru totdeauna! – alături de cititorii săi şi de veşnicii colaboratori! La mulţi ani, MAESTRE! Sănătate multă şi la cât mai multe opere!


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA