Tribuna
Pe scurt: ŞI BUNE, ŞI RELE
Rareș BIŢU
1383 vizualizari

După cum ridică din sprâncene, România Liberă face pe nebuna ori nici măcar ea nu mai pare dispusă să priceapă care-i tâlcul unei "investiţii de 34 de milioane de euro într-o staţiune cu 100 de locuri de cazare". Altfel nu văd de ce o apucă mirările: "Cine va schia pe pârtia de la Obârşia Lotrului?" Băi, câtă răutatea, auzi la ei: cine va schia? Adică Ministerul Dezvoltării aruncă 34 de milioane într-o staţiune aflată la doar 1.300 metri altitudine, cu acces dificil în zonă pe timpul iernii şi cu mari probleme de infrastructură, şi vin ăştia de la RL să se dea miraţi! Taman în deschidere! Nici măcar amănuntul că astfel de investiţii trebuie făcute la altitudini mult mai mari - ia uite cum îşi face de cap încălzirea globală! - nu mai contează, câtă vreme - ce altă dovadă mai vreţi? - bani ia uite câţi sunt! # Cică până şi cheful de mirare vine mirând: "Unul din cei mai vehemenţi critici ai Guvernului Boc, Aura Vasile, a anunţat că trece la UNPR". Păi, şi care-i problema? Nici unuia ca "Vanghele" nu i-a fost prea greu ca din "lacheu" s-ajungă decorat la greu!
# Că tot veni vorba de curluntrism, boală de care suferă tot mai multe dintre puşlamalele care umblă deghizate-n politicieni, Evenimentul Zilei are chef nu de mirat, ci să dea un titlu. Nu-i iese decât "Aura Vasile, mâna dreaptă a lui Vanghelie, a intrat în UNPR". Puteau s-o dea pe şleau: "Vanghelie, care este prins cu mâna-n UNPR".  Să priceapă şi nepricepuţii de ce rămâne PSD fără Aură, fie ea şi de looser, că-n ritmul ăsta, cin să-l mai ducă la putere? # În ediţia electronică creşte o mostră de tupeu cum doar TVR-ul credeam că are: "Televiziunea română adună datorii de şase ani". Tipic pentru EVZ, că doar nu era să observe-n titlu datoria care depăşeşte 100 de milioane de euro. Sau subvenţiile de zeci de milioane de euro de la buget. Sau nenorocita aia de taxă de-o plătim toţi şi-acum or s-o majoreze până spre dublare. Sau angajările pe pile. Sau lefurile exorbitante, de parcă-i criză doar la alţii. Sau emisiunile, multe din ele tembeloide. De tupeul TVR se molipseşte şi EVZ care ne explică cum datoriile au fost făcute pe vremea ... şefilor instalaţi ba de PSD, ba de PNL. O socoteală simplă arată că şi în urmă cu şase ani tot PDL era la guvernare, de nici nu mai ştiu ce vor activiştii de la EVZ? Cumva să credem că şefi la televiziunea publică pune, de regulă, opoziţia? # Între timp, coana Justiţia îşi trece-n cont - şi când zic cont la ăla dolofănit de interlopi mă refer -  încă o victorie de răsunet: pedeapsa interlopului Daniel Uţă, zis Danezu, a fost redusă de  - aplauze! - magistraţi, de la 12 la 10 ani. Bravo, să fie primit şi eliberat în doi - trei ani pentru bună purtare. Că-n afară de faptul că lovit cu o sticlă în cap un poliţist, transformându-l într-o legumă care vegetează şi azi pe un pat de spital, doar n-a făcut nimic Danezu, nu? # Această victorie aproape coincide cu alta, şi aia tot de răsunet, cauzată de eliberarea, practic aruncarea fără pic de milă în stradă a lui Sile Cămătaru, un om cu frica lui Dumnezeu, gata să se angajeze ca ... agent de vânzări, după cum au povestit, înduioşaţi, magistraţii care au decis că juma din pedeapsă îi ajunge. Îi presimt un viitor strălucit, mai ales că la-ntrebarea "Ia uite ce am, nu cumperi?" nu văd cine ar fi în stare să-l refuze, chiar şi dacă îl apucă Sile # Ca din neantul detenţiei a apărut şi "Maneaua Cămătarilor către duşmani: Să faceţi cumva, până ies afară, să nu vă găsesc prin ţară!" Ei, o glumiţă! O glumiţă muzicală, că doar n-o să intre duşmanii-n trepidaţii din cauza unui agent de vânzări, suflet de vioară! # "Dan Voiculescu: Valentin Stan are o criză de identitate". Hmm, şi eu l-am mai văzut când avea crize din ălealalte, de se uitau la el miraţi şi doctorii! # I-auzi ia: Anca Boagiu: "Autorităţile locale şantajează constructorii de autostrăzi". Pot presuspune că cel mai frecvent de şantajul ăsta se ocupă nenorociţii din opoziţie şi că din cauza lor rămân autostrăzile pe drumuri?
# Jurnalul Naţional: "RCS&RDS obligat să preia GSP TV". De Judecătoria Sectorului 5. Hmm, din câte ştiu, RCS&RDS e obligat să şi funcţioneze, dar asta-i altă poveste! O poveste repetată de moş Tezsari. Repetată la nesfârşit, practic până pricep şi ăia încăpăţânaţi să nu renunţe să mai caute Antena 2, ca domnu Dan Elodia # "Cum să mâncăm corect de Crăciun. Vezi ce meniu şi-a pregătit profesorul Mencinicopschi". Hmm, greşit, complet greşit. Corect aşa sună: "Cum să mâncăm de Crăciun. Vezi ce preţuri ţi-au pregătit supermarketurile!" Pe bune, nu sună mai bine? # "Un concurent de la Vocea României i-a spart maşina Loredanei? Află despre cine e vorba şi cum a fost posibil aşa ceva". Te pomeneşti că i-o scăpat un tril lângă parbriz!
# Adevărul: "Alt Kim, acelaşi chin". Cu demenţii ăia pe care i-am văzut plângâng nu-i de glumit: au arme nucleare cu care de mulţi pot râde! # "Voltaj, cei mai bănoşi în 2010". Potrivit Oficiului Român pentru Drepturi de Autor, din topul sumelor repartizate interpreţilor nu lipsesc Iris, Mandinga, Blaxy Girls, Ellie White, Radio Killer, Holograf, DJ Project, Fly Project sau Viorica din Clejani, însă pe zânul Ştifan Bănică ia-l di undi nu-i! Nici nu vreau să-mi imaginez ce-o spune acasă, când îl ia zâna în şuturi! 
# Gândul: "Interlopi din clanurile Duduianu şi Sadoveanu, reţinuţi pentru că au răpit două minore şi le-au forţat să se prostitueze pe şoseaua de Centură". Cât de curând vom auzi că nu mai sunt reţinuţi, decât dacă ne referim la felul lor de a fi nişte oameni absolut înduioşători, să-i pui pe rană # "Senatul adoptă o lege privind confiscarea extinsă a averilor celor condamnaţi pentru corupţie". Vestea bună e că, deşi pare greu de crezut, e vorba de Senatul României. Vestea nasoală e că în România legile se respectă doar din când în când! # Acuzat de - sanchi! - tentativă de omor calificat,  Bercea e gata să fie şi el aruncat în stradă de miloşii de la Tribunalul Olt, miloşi absolut convinşi că Bercea nu poate influenţa martorii, plus că nici pericol social nu pare - doar îl recomandă o sută şi ceva de dosare, toate penale. Presupun că şi ăsta tot agent se face? Şi tot de vânzări, nu? ... Cum? De cumpărări? Aha, deci ce vinde Sile, uite că poa să cumpere Bercea, trăiască capitalismul şi magistraţii care ia uite ce temeinic mi-l sprijină!
# Libertatea exclamă cu mâna la gură: "Uite ce casă de 300.000 de euro şi-au făcut Smiley şi Laura Cosoi!". Oau! Trei sute de mii? Aha, no abia acum pricep de ce îl tot aud repetând că are bani de dat şi datorii la stat! Şi că n-are bani în buzunar, niciun leu măcar. Oare de aia tot strigă: "No tengo dinero, no tengo dinero!"?comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia