Continental
Tribuna
Pe scurt: ŞI BUNE, ŞI RELE
Rareș BIŢU
1570 vizualizari

* România Liberă pare îngrijorată de "Diferenţele consistente de preţ între terenurile arabile din România şi cele din UE". Ca din pământ iasă vestea că "România agricolă costă 21 miliarde de euro"! Bun, dar cât ar costa să avem şi noi o agricultură cu produse autohtone şi fără roşii din Spania, pui din Brazilia, usturoi din Vietnam, sare din Ungaria, păstrăvi din Italia sau morcovi din Austria, asta n-a socotit nimeni? * După ce l-a spurcat pe Becali, numindu-l "handicapat în ultimul hal", Vadim drege busuiocul şi zice că el n-a zis aşa ceva şi că "Ceea ce a apărut despre Becali este o aberaţie" moşită de ziarul Ring. Hmm, n-am motive să nu-l cred: doar ştie toată ţara că tribunul îşi ia medicamentele la timp şi că e unul din cei mai docili pacienţi. Rămâne să vedem şi cu EBA ce facem? "Proasta proastelor" a făcut-o el sau altul? * "Băsescu le bate obrazul regilor asfaltului". Ştiţi povestea cu "Autostrada Bucureşti - Ploieşti" pe care şeful statului n-o vede încheiată până în "31 a doişpea", de unde şi isprava cu bătutul obrazului. Personal, nu pricep ce atâta grabă: n-o fi gata anul ăsta, dar din fericire "31 a doişpea" vine precis în fiecare an * Oficiali din Justiţie spun că numirile de Curtea Supremă sunt "nelegale" şi "incoerente". Păi, nu ăstea-s criteriile după care funcţionează în ţara asta Justiţia? * Că uite; văd la ştiri că Bercea Mondial e aproape liber, nemaifiind considerat pericol social, deşi are dosare penale cu zecile. La ce Justiţie avem, ia ziceţi: e ştire sau ce?
* Evenimentul Zilei ştie "Cât costă pregătirea copilului pentru şcoală". Cică părinţii trebuie să pună la bătaie - Băi, ce-mi mai place expresia! - peste 600 de lei pentru a cumpăra cele mai ieftine rechizite, rucsac şi uniformă. Hmm, io zic s-o dea naibii de şcoală şi tinichigii să-i facă! Ori chelneri, ca să n-ajungă ăştia mici ca actualii dascăli cu care statul se poartă ca patru militari beţi nimeriţi cu o studentă-n lift! * Veşti bune, pregătiţi confetti: "PDL poate scoate 30-40% din alegerile uninominale şi comasate". Bravo, deşi n-aş fi aşa pesimist! Doar 40%? Hai mă, că poate mult mai mult, totul e să nu depăşească 120 la sută, însă atenţie: să nu numere Roberta! * "Ultimul dinozaur al economiei ceauşiste: Roibu - împărat a pierdut jumătate din coroană". Adică: Constantin Roibu conduce Oltchim de 20 de ani cu rezultate dezastruoase". Aşa, şi? Ce-i singurul? Nici măcar singurul combinat pus pe butuci dintr-o ţară în care am vândut tot la străini, iar de restul ne-am bătut joc * "Cum a fost uşurată România de 3 miliarde de euro, de PSD", văd în pagina 2. Hmm, ia să vedem: "Premierul Emil Boc îl acuză pe fostul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, că a blocat vânzarea certificatelor CO2". Băi, dacă Boc acuză, înseamnă că nemernicii de la PSD-s de vină! Ce bine era dacă ajungeau şi alţii la putere, că uite ce ne fac pesediştii chiar şi din opoziţie! * Sper că n-o să vă mai împiedicaţi de "amănuntul" că Registrul  Naţional al emisiilor de gaze cu efect de seră  a fost înfiinţat în 16 octombrie 2008! * Şi nici de "detaliul" că Boc a devenit premier două luni mai târziu!
* "Vin alegerile, se schimbă sistemul de vot", anunţă Jurnalul Naţional. Aoleu! Pe bune? Deci nu mai e cu litre de ulei şi pantofi cu toc? Dar cu ce? Cu biciclete şi găleţi? Bun, şi-n rest cum se procedează: botul se pune tot în turmă, nu?
* "Boc închide fabrica de revoluţionari", vesteşte Adevărul. "Prim-ministrul promite că va elimina fărădelegile comise de escrocii cu patalama de revoluţionar". Băi, dacă zice Boc, n-am niciun motiv să nu-l cred! Păi, nu a fost aşa ori de câte ori ne-a tot promis? Nu-mi rămâne decât să promit să-l cred! * Râşnovul se poate lăuda cu trei trambuline pentru sărituri, toate de cinci stele, n-aţi văzut aşa ceva! Unde mai pui că n-au costat decât vreo 14 milioane de euro? Un mizilic din care mai mult de câteva zeci de grădiniţe chiar nu se putea face! * Abia aştept nivelul de trai să-l văd sărind şi povestind de sus: "Ai mei n-au avut habar cât de sus pot eu să sar!
* Libertatea detonează încă o bombă: "Gina Pistol pe afişul unui film porno". Cică "frumoasa" - mă rog - apare pe coperta unui DVD cu titlul "Masturbarea la femei". Hmm, fiind vorba de aşa ceva, bine că pe copertă n-au băgat-o pe Urania! * Putin nu se lasă: călare pe un Harley Davidson cu trei roţi, premierul rus a deschis o paradă a motocicliştilor, adresându-se celorlalţi cu apelativul "Fraţii mei"! Hmm, v-o imaginaţi pe Udrea făcând acelaşi lucru în fruntea unei coloane de motociclişti? A, pardon! Udrea am zis? Scuze, mi-a scăpat: dar măcar pe Boc îl vedeţi suit pe-o tricicletă în capul unei coloane cu şcolari dezlănţuiţi? * "O tânără a leşinat în timp ce Elena Udrea semna un contract de finanţare la Liceul Iulia Hasdeu din Capitală". Băi, nu-i de râs: la halul în care s-au tăiat fondurile pentru educaţie, cred şi eu c-a luat-o cu leşin când a auzit că termenii "finanţare" şi "liceu" au fost înghesuiţi în aceeaşi frază! Nici nu vreau să-mi imaginez ce s-ar fi putut întâmpla dacă finanţarea aia ar fi fost semnată de vreo admiratoare a Elenei Udrea! * Gândul face vedetă din "Oraşul din Germania care-i primeşte cu braţele deschise pe romii noştri". Păi să pregătească braţe cât de multe, numai atenţie la buzunare! Că ştiţi cum e când deschizi braţele! Cică "4.000 de romi din România şi Bulgaria au sosit în ultimele luni în oraşul german Dusiburg şi, în loc de proteste, oraşul se pregăteşte pentru integrarea acestora, scrie ziarul Die Welt, preluat de agenţia FOCUS". Oare pe miticii care confundă oraşul Duisburg cu Dusiburg nu-i primeşte nimeni? * "Infecţie într-un spital din Galaţi: doi pacienţi au murit, altul este infectat". Infectat cu o bacterie care s-a mutat de ceva timp în spital şi pare că se simte minunat, câtă vreme nici prin cap nu-i trece să mai plece. În ritmul ăsta, or să devină ştiri cazurile când te internezie cu o hibă şi nu pleci acasă cu alta * "Boc: Prognozăm o creştere econmomică de 3,5% în 2012, dacă nu vom fi afectaţi de turbulenţe externe". Excelent! Marfă! Beton! Sublim! Ne vedem la coadă! Cum care coadă? La Aston Martin, că la Bentley cică-i renovare! * "Peste 100 de persoane au protestat la Cotroceni: Băsescu a ieşit din Palat". Dacă îmi amintesc de băile de mulţime de altădată, chiar poate fi o ştire * Ritli Ladislau, noul ungur pus să vegheze la sănătatea românilor: "65%  din lista de gratuităţi, înlocuită cu medicamente generice. Restul nu au corespondent". Cine rămâne fără medicamente, n-are decât o soluţie: să fie sănătos! * Gândul se miră că "România, ţara tuturor sfinţilor, preoţii se închină la Becali, Bush şi Gorbaciov", pictaţi pe pereţii bisericilor. Nici nu ştiu dacă ar trebui să ne mai mire!comentarii
1 comentarii

Referitor la Jiji Becali si Eba,credeti ca-s "dastepti"?
Ia sa vedem,unii vor sau nu "sa vorbeasca" cu mine ?
Daca da,unii s-ar putea sa aiba "succesuri"!
Asa ca ,ramane cum am stabilit,Boc sa le taie din alocatia pentru handicapati.
je
01.09.2011 07:31
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia