Tribuna
PNL
PD-L Sibiu îi acuză pe Antonescu şi Geoană de neputinţă şi regie ieftină

Neputinţă şi denaturare. Cu aceste cuvinte caracterizează PDL Sibiu încercările "disperate" ale liderilor PSD şi PNL de a contesta rezultatul alegerilor prezidenţiale, care "nu constituie altceva decât justificarea, în faţa membrilor celor două partide, a propriilor lor neputinţe şi încercarea de a-şi păstra, în continuare, funcţiile în partid". PD-L spune că Mircea Geoană şi Crin Antonescu sunt speriaţi că vor pierde preşedinţia partidelor pe care le conduc şi au regizat toată această mizerie privind fraudarea alegerilor. "În fapt, nu sunt capabili şi demni să-şi recunoască înfrângerea în aceste alegeri", se arată într-un comunicat semnat de Biroul de Presă al PD-L Sibiu.
PD-L acuză PSD că a început, prin mass-media, să denatureze realitatea constituţională. "Mai exact, a fost aruncată pe piaţă ipoteza că mandatul lui Traian Băsescu expiră pe data de 21 decembrie, moment în care interimatul ar putea fi preluat de Mircea Geoană, în calitate de Preşedinte al Senatului. Nimic altceva decât o intoxicare murdară şi total nesinceră", se arată în comunicat. PD-L face apel la Constituţia României, unde art.83 alin.1 arată că mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului. În acelaşi timp, conf. alin.2 al aceluiaşi articol, Preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de Preşedintele nou ales. Prin urmare, Preşedintele Traian Băsescu îşi exercită mandatul până la data la care noul preşedinte – adică tot Traian Băsescu - depune jurământul.

Decizia stă la BEC

Potrivit comunicatului semnat de PD-L, rezultatul alegerilor pentru funcţia de şef al statului este validat de Curtea Constituţională, cererile de contestare sau anulare a scrutinului putând fi formulate în termen de cel mult trei zile de la închiderea urnelor. "Potrivit legii, Curtea Constituţională anulează alegerile în cazul în care votarea şi stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului sau, după caz, ordinea candidaţilor care pot participa la al doilea tur de scrutin. În această situaţie, Curtea va dispune repetarea turului de scrutin în a doua duminică de la data anulării alegerilor. De asemenea, Curtea Constituţională poate pronunţa o hotărâre privind anularea alegerilor dacă există decizii ale Biroului Electoral Central, respectiv ale instanţelor de judecată prin care se constată fraudarea alegerilor (încălcări ale legii electorale, săvârşirea de infracţiuni etc.), se arată în comunicat.
Prin urmare, spune PD-L, Curtea Constituţională nu se pronunţă, ca o instanţă de drept comun, pe bază unor probe puse la dispoziţie de partea care solicită anularea alegerilor. În consecinţă, atâta timp cât nu există decizii ale BEC sau ale instanţelor de judecată prin care să se constate fraudarea alegerilor, Curtea Constituţională nu poate pronunţa o hotărâre de anulare a alegerilor.
"PSD şi PNL trebuie să înţeleagă democraţia şi principiile democratice. Preşedintele României este ales cu majoritatea voturilor valabil exprimate a celor prezenţi la urne, iar Mircea Geoană şi partenerul său conjunctural, Crin Antonescu, trebuie să înţeleagă că au pierdut alegerile. Nu în ultimul rând, PD-L face apel la PSD şi PNL să renunţe la retorica electorală. Atenţia clasei politice trebuie îndreptată neîntârziat la constituirea unui nou Guvern şi la aplicarea măsurilor necesare care trebuie luate pentru a scoate România din criză, nu să ducem în penibil acest demers cu fraudarea alegerilor", mai scrie în comunicatul semnat de Biroul de Presă al PD-L Sibiu.

comentarii
21 comentarii

bah fratilor eu de duminica seara beau intr-una,sper ca tot geoana e presedinte,nu?
victorie!!!l-am facut pe basescu!!!
nea Ion agricultoru
10.12.2009 04:35
domnilor de la P S D SIBIU,comunistii au plecat cu voi odata,va este rusine ca sibiul are un candidat preferat,adica BASESCU,cu IOHANIS ati cazut la examen si asteptati 5 ani,in acest timp toti comunistii dispar,asa cum nu am mai auzit de DEJEU nu vom mai auzii de voi ,in sibiu sa instaurat DEMOCRATIA dupa revolutie lucru care nu mai moare.P D - Lare un presedinte cu o coloana vertebrala ,care vorbeste putin si bine cunoaste judetul si nu puteti sa va ridicate la nivelul DOMNULUI ARITON,nici cu iohanis.
mircea b
10.12.2009 07:58
GEOANA sa se retraga cu DEMNITATE !
mikitel
10.12.2009 08:00
GEOANA sa mearga inainte chiar daca ne-au furat voturile demnitatea romanilor nu o pot fura .
am fost furati pe fata de o echipa de escroci cu mare tupeu
dacii
10.12.2009 08:21
base esti pasibil de parnaie reteagete pana nu e prea tarziu.
eu
10.12.2009 08:22
asa se comporta toti pdl numai prin furt si manevre murdare ies in fata pt. ca altfel nu e nimic de capul lor, rusine , rusine sa va bateti asa joc de popor , de data asta revolutia va fi revolutie.
romanii
10.12.2009 08:27
ce democratie este in sibiu ca in toate intitutile conduse de pdl s-a instaurat un climat de dictatura si teroare , asta numiti voi democratie, pt. asta au murit tinerii nostrii, nu tin nici cu psd sibiu pt. ca nu au facut nimic pe plan local , nu au promovat oameni cu adevarat competenti din acest partid si sunt sigur ca sunt, dar geoana nu are nici o vina pt. asta, el e un om capabil care chiar ar putea sa faca ceva pt. tara.
sibian
10.12.2009 08:30
de ce sa nu recunoastem ca nu au fost corecte alegerile basescu a castigat inafara tarii nu in tara asa ca cel mai mare comunist a castigat
wwe
10.12.2009 08:32
Ariton nu-i ajunge lui Johannis nici la degetul mic! Departe, departe... Cine vorbeste de coloana vertebrala a PD-L-ului?! Ii cunosc destul de bine pe amandoi,Johannis este un foarte bun organizator, echidistant fata de romani si sasi, nu se baga unde nu-i fierbe oala, isi vede de treaba, Ariton un sforar alimentat politic, orbit dupa functii si bani.O pereche "buna" de facut rautati ARITON-TURCANU(care se da sibianca si ea e moldoveanca sadea!!)
RUSINE, RUSINE, RUSINE!!!
Johannis ar fi ajutat tara, ne bucuram ca a ramas in
Sibiu.
Sarbatori fericite si celor buni si celor rai!
Maria
10.12.2009 08:51
Cel mai bun banc dupa cel mai scurt banc, ala cu "Geoana presedinte", este acesta, scris de Maria:"Johannis este un foarte bun organizator, echidistant fata de romani si sasi".Ha,ha,ha! Cu "echidistanta " aceasta Johannis i-a scos pe romani din case in favoarea sasilor si pe copii i-a dat afara din scoli sau gradinite, ori platim noi, contribuabilii, niste chirii exorbitante pentru biserica evanghelica.Adica primaria retrocedeaz, apoi tot ea plateste chiriile supraevaluate. Doar banii sunt ai sibiennilor! Nu-i prost ala care cere! Dar ce te faci cand ala care cere este aceeasi persoana cu cel care da? Repet: banii sunt ai sibienilor!
titi
10.12.2009 09:22
gata cu voi nu va mai cicati pe voi ca pute va trecut timpul vedeti-va de treaba gata cu cascavalul gratis la munca puturosilor
pentru comunisti
10.12.2009 10:32
Gata,avem un presedinte,sa ne apucam de treaba.Lasa-ti baronii locali pentru 2012.Vom vorbi atunci despre Ariton,Cindrea,Cazan,apropo,trezit-l ba fratilor pe Cazan, ca s-o imbatat duminica la 21 si nu stie cine-i presedintele ales.L-a propus pe Antonescu prim ministru..Asta nu-i normal,a inceput sa fiarba(cazanul)
yanko
10.12.2009 11:38
mai pedelistilor comunisti ariton si stirbet ,pdl a mituit si furat alegerile,cu tiganii din italia si spania =50 euro un vot,geoana si coalitia lui au castigat in tara dar voi ati furat cu sts ,judecatorii de la birourile electorale judetene si tiganii din diaspora sa va fie rusine, va zice uniunea nepeceristilor din romania.
uniunea nepeceristilor
10.12.2009 13:24
base si toti ai lui au castigat alegerile prin frauda ca altfel nu obtineau nici 10%...sa se repete alegerile sa vedem mai au bani sa mituiasca oamenii sa-l voteze pe base?
kassandra_simion
10.12.2009 13:45
GHICITOARE:

Cina da mai bine in copii, cu dosul palmei?
Boc
10.12.2009 13:58
ariton cu trihi vor s-o puna pe raluca moldoveanca sa candideze la primaria Sibiului!!!ATENTIE
mario
10.12.2009 15:20
Mai urmareste ziaru, nu a lovit nimeni nici un copil,totul a fost o inscenare de-a lu Patriciu exista un certificat in care reiese totul...
Pentru Boc
10.12.2009 15:54
vei fi ceva neam cu iliescu si tu mai bine punete la somn ca iesti obosit daca bei de duminica nu te lasa base
gogu ptr nea ion agricultoru
10.12.2009 16:45
noi vrem democratie si nu spoiala pdl si basescu.jos hotii.
student
10.12.2009 18:26
Fratilor,se apropie Sfintele Sarbatori,este jenant ce s-a intamplat la alegeri,dar haideti macar acum sa fim un pic mai buni,(chiar daca ne-au furat si suntem saraci)sa fim romani adevarati,iar pe cei de la putere sa-i vedem la munca ,sa ne scoata din negura in care ne-au bagat.
Pt sibieni
10.12.2009 18:45
maria te cam stringe palaria
cici
10.12.2009 21:00
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica