Tribuna
PNL
Pavilion în valoare de 3.500.054 euro nerambursabili
Adrian POPESCU
1492 vizualizari
Pavilion în valoare de 3.500.054 euro nerambursabili

Componenta proiectului Patrimoniu deschis ce prevede construirea unui Pavilion Muzeal Multicultural la intrarea principală în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA va fi inaugurată oficial într-un cadru festiv, la Centrul ASTRA pentru Patrimoniu. Evenimentul este programat pentru azi, 9 aprilie 2014 (începând cu ora 11.00) şi va reuni oficialităţi locale, reprezentanţi ai Ministerului Culturii, ai Ministerului Fondurilor Europene, personalităţi ale vieţii culturale, prieteni ai Muzeului ASTRA. De asemenea, lansarea va fi onorată de prezenţa Excelenţei Sale Tove Bruvik Westberg, ambasadorul Regatului Norvegiei în România şi de reprezentanţi ai Muzeului South-Trøndelag din Trondheim/Norvegia, partenerul oficial al Muzeului ASTRA - în cadrul unui proiect finanţat prin Granturile SEE. Pavilionul Muzeal Multicultural de care va beneficia Complexul Naţional Muzeal ASTRA este rodul câştigării proiectul "Patrimoniu Deschis. Creşterea accesibilităţii publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA". În opinia directorului general dr. Valeriu Olaru,“Acest pavilion este extrem de necesar pentru instituţia noastră, pentru sibieni şi pentru publicul larg. În primul rând, vom avea un sediu modern şi dotat pentru a pune în valoare colecţiile Muzeul Civilizaţiei Transilvane ASTRA. Apoi, vom putea facilita accesul vizitatorilor, a turiştilor la valorile minorităţilor etnice din patrimoniul Muzeului ASTRA, pentru a evidenţia dimensiunea multiculturală a civilizaţiei populare tradiţionale”, Valoarea întregului proiect se ridică la 3.500.054 euro nerambursabili, fonduri care vor fi folosite pentru a realiza un program cultural complex ce include construcţia Pavilionului Muzeal Multicultural (PaMM), reconstrucţia, conservarea şi restaurarea monumentelor reprezentative pentru diverse etnii din Muzeul în aer liber, dezvoltarea şi promovarea circuitului expoziţional „Calea minorităţilor etnice”. Totodată, proiectul prevede şi consolidarea relaţiilor bilaterale româno-norvegiene prin cercetări comune privind istoria culturală a minorităţilor etnice.
comentarii
3 comentarii

Tara arde si baba se piaptana. Iar sifonati bani. Mai bine pavilion decat sa terminam de reabilitat strazi, sa construim parcuri si locuri de joaca.
Odin
09.04.2014 10:01
Imi place partea cu cei 54 de euro din coada.
Odin
09.04.2014 10:02
Dar de "pavilionul multifunctional", adica acel cort vechi si infect de circ pentru care Iohannis a platit chirie 2 milioane de euro in 2007, desi unul nou costa 250.000 de euro, ce se mai aude? Ca teparii aia din Germania, pe o mana cu sasul, au vrut sa-l vanda primariei, tot pe o suma supraestimata, dar l-au facut pana la urma cadou, dupa ce a izbucnit scandalul prin presa! Unde-i tigania aia de cort si la ce mai este folosit? Iohannis era tare dornic sa-l cumpere, pe banii sibienilor, considerand ca este nepretuit! Unde se mai afla vechitura aia, a putrezit de tot?
circul Klausky
09.04.2014 15:23
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia