Tribuna
Patru şcoli sibiene sunt implicate într-un proiect despre copilăria de ieri şi de astăzi, la Racoviţa
Dan FRÂNCU
1864 vizualizari
Patru şcoli sibiene sunt implicate într-un proiect despre copilăria de ieri şi de astăzi, la Racoviţa

 

Săptămâna viitoare, la Școala Gimnazială Racovița va debuta Proiectul “Copilăria, ieri şi azi”, iniţiativă a cărui scop principal este de a contribui la creşterea nivelului de educație culturală în rândul elevilor, de cunoaștere a patrimoniului cultural şi material din zonă, precum și dobândirea unor competențe de comunicare și de dezvoltare personală și socială.

Pe lângă instituţia de învăţământ gazdă, în acest proiect mai sunt implicaţi câţiva parteneri şi colaboratori: Primăria comunei Racovița,  Asociația Centrul Cultural Misionar “Gheorghe Lazăr” Avrig, Școala Gimnazială “Nicolae Iorga” Sibiu, Școala Gimnazială “Ion Luca Caragiale” Sibiu, Școala Gimnazială nr. 4 Sibiu. Cofinanţarea proiectului este realizată de Consiliul Județean Sibiu, prin Agenda Educațională 2021.

Proiectul răspunde nevoii de dezvoltare socială și emoțională a elevilor, mai ales în contextul noii epidemii cu virusul SARS CoV 2  și a școlii online.

Prin intermediul acestui proiect se dorește creșterea nivelului de cunoaștere a normelor privind democrația; protejarea și valorificarea durabilă a naturii; promovarea drumeției și mișcării în aer liber, ca și component cheie în menținerea stării de sănătate fizică și psihică; protecției mediului și aplicarea cunoștințelor dobândite în clasă în viața cotidiană, obiective ce se înscriu direcției de dezvoltare a Consiliului Județean Sibiu.

Printre obiectivele proiectului se numără şi asigurarea unei mai bune pregătiri (dobândirea de competențe concrete) elevilor din învățământul preuniversitar, pentru integrarea lacestora în viața socială, economică, politică, comunitară și cultural, creșterea nivelului de aplicabilitate a cunoștințelor dobândite în clasă, prin derularea de activități concrete de aplicare a acestora în viața cotidiană, dezvoltare personală și socială.

Elevii şi cadrele didactice de la instituţiile de învăţământ implicate vor fi beneficiarii direcţi ai proiectului, dar implementarea acestuia va aduce beneficii indirecte şi părinţilor copiilor implicaţi, membrilor comunităților locale și județene, altor parteneri şi colaboratori.

În cadrul Proiectului “Copilăria, ieri şi azi”, va fi organizată o întâlnire între elevii implicaţi şi meşteri populari locali, pentru realizarea unui material de presă, se va desfăşura un atelier de lucru împreună cu cadrele didactice însoţitoare, va fi organizată o drumeţie tematică pe traseul Racoviţa – Şebeşu de Jos, în cadrul căreia se vor vizita muzeele şi obiectivele culturale locale, vor fi organizate o expoziţie de fotografie şi o lansare de carte.

comentarii
1 comentarii

Eu sunt unul dintre participanți
Andrei
17.08.2021 17:27
Din aceeasi categorie
SEVIS

Compa

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA