Tribuna
Asta la recidivista
"Pastă de barfă, ţopism şi imagini estivale cu buci"
Rareș BIŢU
2201 vizualizari

E ceva vreme, recunosc, de când nu m-a mai interesat ce-o mai face oare primarul din Zimnicea. Noroc cu Gândul care mi-l propteşte în braţele actualităţii: "Sfântul" primar din Zimnicea, pictat pe peretele unei biserici! Mare scofală! Ştiu pe cineva pictat într-o frescă alături de Mihai Viteazu şi nu s-a mai scandalizat nimeni. Nici măcar pentru faptul că se uită-n cadru, în vreme ce contemporanii scrutează negura timpurilor! # Alt debil, ... ăsta, pardon, edil întrece orice limită: "Primarul comunei Coţuşca din Botoşani, Dan Vezeteu, a cheltuit 90.000 de euro pe o toaletă!" Uite, ăsta chiar merită pictat! ... Cum unde? Pe tavanul din WC! # Ce văz la ştiri, să zic? Bine, fie, voi aţi vrut-o: "PC se pregăteşte să combată sărăcia". Vestea proastă e că televizorul e pe un canal de ştiri, nu pe Cartoon Network! # Potrivit noului Cod Rutier, "mopediştii şi motocicliştii nu mai au voie, de ieri, să transporte pasageri băuţi". Bun, dar motocicliştii au voie să circule tot cu numerele îndoite până dincolo de limita vizibilităţii? Adică au voie şi de-acum încolo, băi organule care eşti tu organ că altfel nu-mi vine să-ţi spun! Şi tot gonind de nebuni ca pe propriul maidan, cu neuronul turat la maxim, nu? # Revenim la isprăvi cu primari: udemeristul Raduly din Miercurea - Ciuc nu-şi face chip cioplit nici în biserici şi nici bude la preţ de apartament nu face. Ăsta are cu totul alte preferinţe: bate sereişti, de unde şi ştirea: "Primarul UDMR l-a vătămat corporal pe ofiţerul SRI care îi fila pe participanţii la Festivalul Cartofului! Ce soartă crudă: să te facă varză, practic să te bată măr, taman la Festivalului Cartofului!
# EVZ povesteşte celor sigur doi cititori: "Matematica incompetenţei: Guvernul Ponta pune taxe noi pentru că e incapabil să recupereze 226 de milioane de euro de la marii datornici. Suma e egală cu taxele achitate de 2,7 milioane de români". Băi, dar când ne tăxea Boc, biruind tot ce-i trecea prin cap, unde era matematica sau barem titlurile ăstea? Şi-apoi, de când au ajuns să conteze 2,7 milioane de români, că ultima oară nici 7,4 milioane n-au prea contat! # Emil Boc: "Nu mă văd prezidenţiabil decât la mine la bloc”. Hmm, să-nţeleg că-n blocul ăla nu mai locuieşte nimeni? Bine, asta chiar pot înţelege.
# Prins că şi-a făcut lobby fără să ştie că-i filmat şi că i se vede dâra de corupţie de pe mână, Adrian Severin nu se lasă: "Jurnaliştii de la Sunday Times sunt agenţi provocatori". Ba mai mult, cică agenţii care l-au filmat când lua mită, ăia ştiţi cu ce ocupă? Cu „Poziţia României în exterior”, zice găinarul şi prins, şi filmat, şi dovedit. Acuma, să vii cu asemenea „scuză”, e ca şi cum te-ai supăra pe camerele dintr-un mall că te-au prins, nenorocitele, în timp ce îndesai şampoane-n troşcoletă # Oricum, gestul găinarului mi se pare unul absolut mărunt, pe lângă măiestria cu care PSD urzeşte o linişte asurzitoare.
# Elena Udrea clarifică lucrurile: "Nu am declarat NICIODATĂ că voi candida la preşedinţie în 2014". No, dacă tot am ajuns la faza de chiloţărit şi de dat în bărci, cu burtiera la vedere, hai s-o lămurim, "decât" că, pentru asta, găsesc slova lui Florin Negruţiu cum nu se poate mai nimerită:
"De ani de zile, presa sugerează că Elena Udrea este amanta lui Băsescu. Zilele astea, mai mult decât oricând, abundă la TV sau pe reţelele sociale apropourile, glumiţele, insinuările cu tentă sexuală despre acest subiect. Este sublimarea ideii de sexgate românesc - o pastă de bârfă, ţopism şi imagini estivale cu buci. Nici nu contează dacă povestea e reală sau nu: după ani în care presa a glosat pe această temă, Băsescu este, în imaginarul colectiv, un satir capabil de orgii nesfârşite cu „blonda de la Cotroceni”. Speram ca după terminarea guvernării PDL, această femelă fatală a politicii româneşti să-şi ia o binemeritată vacanţă. Să nu mai apară la TV decât la Capatos. M-am înşelat. Madama ştie că una dintre sensibilităţile presei este foamea de buci. La fel ca maestrul său Traian Băsescu, ştie la perfecţie cum să apară ca să facă „ştiri”. De o săptămână, se comentează bustul gol al domnului Băsescu, slipul doamnei Udrea şi se fac anchete televizate despre mâna acesteia „pe catarg”. Slinoasă treabă: să faci tu, presă serioasă, opoziţie la bucile doamnei Udrea mi se pare o prostie. Atâta aşteaptă şi Elena Udrea, care ne-a arătat în repetate rânduri că e capabilă de orice pentru a rămâne în mijlocul atenţiei: să pună gogoşari, să dea cu mopul, să croşeteze sau, iată, să dea fese la paparaţe. Şi pentru că orice publicitate e bună atâta timp eşti pe buzele tuturor, doamna Udrea înţeleg că se gândeşte să candideze la Preşedinţie: Votaţi fesa ca să vă pice fisa!
Este vară şi ţara e guvernată la mişto. Toată lumea e în opoziţie sau la mare. Ne-am întors în timp. Cuplul Băsescu-Udrea profită de impotenţa, amatorismul şi infantilismul Guvernului Ponta, ca să ne facă în continuare ştirile".

# România Liberă e absolut îngrozită de ce vede: Cum se îmbogăţesc "finii" directorilor din Primăria lui Oprescu. Pe banii bucureştenilor: jardiniere de 3.800 de euro bucata, bănci de 380 de euro sau chioşcuri de aproape 40.000 de euro. Toate aceste achiziţii au fost făcute pe banii Primăriei Capitalei la preţuri, evident, supraevaluate. Au pierdut bucureştenii, dar au câştigat profituri uriaşe, firmele „de cumetrie“ ale reprezentanţilor administraţiei locale. Bun, dar de când sunt astfel de şmenuri ştiri? Păi, într-o ţară în care banul public e jefuit la lumina zilei, ce-aţi fi vrut? De îmbogăţit cine să se îmbogăţească, plătitorul de taxe?
# "Clauzele abuzive sau neabuzive sunt contracte pe care le-au semnat oamenii care au luat credite. Într-un stat de drept, când semnezi ceva îţi asumi”. Cine credeţi că este autorul acestei ziceri, periculoase prin faptul că te priveşte şi dacă umbli cu ochii-nchişi? Vestea bună e că-l cheamă Mugur. Vestea proastă e că-l mai cheamă şi Isărescu, nu Mihăescu, caz în care o glumă, fie ea şi proastă, să zicem c-ar mai fi mers. Acelaşi guvernator e absolut convins că "Dacă eliminăm clauzele abuzive, sistemul bancar e zdruncinat". Cu alte cuvinte, dacă nu te fură banca, riscă banca să şi-o fure! Pe firul logicii guvernatorului, să mergem? Păi, n-ar însemna asta că şi contractul cu Bechtel ar fi trebuit dus până în pânzele albe, că de semnături clar n-a dus lipsă, nu?!
# Adevărul scrie că "USL îşi torpilează proiectele: Constituţia şi regionalizarea, amânate". Bun, adică rău, dar cu celelalte proiecte cum rămâne? ... Cum care proiecte? Ălea cu "locurile de muncă", cu "nivelul de trai", cu "autostrăzile", cu "pensiile", cu "lefurile" sau restul bazaconiilor expectorate în direcţia prostimii, cu ăstea cum e? Tot torpilate?
# În Jurnalul Naţional, "Norica Nicolai cere intervenţia CE în cazul DNA - Antena 3". Băi, ia stai: Norica asta nu e aia care şi-a adus nepoata să voteze în locul ei în Parlament prin 2006? Şi nepoata a şi votat, de abia au reuşit Meleşcanu şi alţi comeseni să spele putina. Aia-i nu? Şi nici măcar acest "detaliu" n-a împiedicat-o să umble la televizuini şi să vorbească despre orice, inclusiv despre morală, din câte văd. În aceste condiţii, de-acum încolo ar trebui ca pe mătuşa nepoatei s-o ţin minte ca fiind aia care a cerut intervenţia CE în cazul DNA - Antena 3? Cum ar fi oare mai bine, băi nepoate? # "Statul român a fost condamnat de CEDO la plata a 450 de milioane de euo". Pentru ce? Pentru erorile instanţelor româneşti care au stat drept şi au judecat strâmb. Să nu vă prind acum că v-apucaţi să socotiţi câte grădiniţe se puteau face cu banii ăştia, da? Mai bine socotiţi că, de fapt, nu statul român a fost condamnat, ci eu, şi cu tine, şi cu el, şi cu ei, şi cu ele, şi noi toţi dacă tot ne vine mănuşă rolul de contribuabil.
# Putem răsufla uşuraţi! Libertatea anunţă îmbujorată toată că "Ramona Bădescu s-a zbenguit în mare cu un milionar italian". Cum nici Ramona nu mai deţine fizicul de altădată, iar anii când încep să treacă, trec nemiloşi, pare-se că zbenguiala s-a auzit cam aşa: zbeeeng - zbeng! Buf - pleosc, trosc! Hodoronc! Vestea bună e că, deşi anii trec, cum spuneam, nemiloşi, un moşulete milionar tot se mai găseşte! # "Am motive să cred ca inflaţia va coborî rapid în lunile următoare", zice guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu ocazia prezentării Raportului privind inflaţia. Am motive să cred că inflaţia va ignora rapid şi proorocirea asta, cu dexteritatea cu care, ce naiba, doar a mai reuşit de atâta ori!comentarii
1 comentarii

Fain.
omu'
09.08.2013 15:30
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia