Tribuna
"Pasărea de foc" - în această seară la Sibiu
Alexandra CHEŞCU
1681 vizualizari

100 de tineri, dintre care 15 sibieni, vor urca marţi, 8 septembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu pentru a aduce în faţa publicului spectacolul "Pasărea de foc" a lui Igor Stravinsky. Cu vârste cuprinse între 11 şi 22 de ani, provenind din medii sociale diferite, de la şcoli obişnuite sau speciale, tinerii care vin din Sibiu, Braşov şi Bucureşti, îşi vor folosi talentul pentru a da viaţă unui nou concept, acela de dans comunitar. Spectacolul, care începe la ora 19, vine după cel desfăşurat în Capitală pe 5 septembrie şi care s-a bucurat de un mare succes, după cum au declarat organizatorii.

Proiect pilot pentru România

"Am iniţiat acest proiect pentru că am trăit aici (...). Am avut un contact foarte strâns cu copiii din medii diferite (...) Am decis că trebuie făcut mai mult pentru România şi pentru tinerii care sunt viitorul României" a spus Monique Gruber, preşedintele Asociaţiei Jungen Rumanen eine Chance!, care a adus în ţara noastră conceptul de dans comunitar. Ea a ţinut să sublinieze efectele benefice ale dansului asupra tinerilor şi deschiderea deosebită oferită de Sibiu pentru un proiect ca acesta. Monique Gruber şi-a exprimat totodată speranţa că spectacolul, care este un proiect pilot, va reprezenta doar începutul pentru mai multe iniţiative de acest gen. Pe de altă parte, Alexandra Arnăutu, managing director If Magic Events s-a angajat "nu numai să pună în aplicare proiectul, ci să susţină continuarea sa în România".

Solişti sibieni

Pe lângă tinerii din Braşov şi Bucureşti spectacolul "Pasărea de foc" cuprinde 15 dansatori din Sibiu, unii dintre ei elevi ai Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu", ceilalţi fiind beneficiari ai Centrului de plasament Gulliver, după cum a declarat Monique Gruber. Totodată, doi dintre sibieni vor evolua ca solişti ai spectacolului.
Proiectul de dans comunitar "Pasărea de foc" a fost organizat de Asociaţia Jungen Rumanen eine Chance! şi de If Magic Events, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, a Consiliului Judeţean, a Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a Direcţiei Judeţene de Tineret şi a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu. Totodată spectacolul poartă semnătura a doi reputaţi coregrafi, Josef Eder şi Royston Maldoom, remarcându-se, totodată creatorii Martha Hincapie Charry, Irina Roncea şi Oana Rotariu.
Iubitorii dansului sunt aşteptaţi să ia parte la un proiect original, inedit în România, care îşi propune să lege oamenii şi să elimine prejudecăţile. Intrarea este liberă.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia