Tribuna
Parenting de calitate: Top 4 sporturi de iarnă pe care să le practici alături de copilul tău
Parenting de calitate: Top 4 sporturi de iarnă pe care să le practici alături de copilul tău

Copiii vor imita întotdeauna pe ai lor părinți. De aceea, ai grijă la modul în care relaționezi cu ei. Dezvoltarea fizică și mentală a juniorilor se duce pe mai multe planuri, iar sportul contribuie enorm la evoluția pozitivă a viitorilor adulți.

 

Când copiii practică diferite sporturi își dezvoltă abilități fizice și motrice, învață să comunice și să-și facă prieteni noi. De asemenea, învață să se distreze, dar și ce înseamnă spiritul de echipă, rolul de conducător și își îmbunătățesc stima de sine, atât de necesară în viața de zi cu zi.

 

Sibienii pasionați de drumeții și sporturi de iarnă pot deja să-și facă planuri pentru sezonul rece. Aproape de Sibiu, îi așteaptă culmile abrupte ale Făgărașului, stațiunea montană Păltiniș sau faimosul lac Bâlea. De aceea, dacă ai în plan să îl înveți pe cel mic să schieze, acum este momentul. Totuși, pentru mai multă inspirație ne-am gândit să-ți recomandăm patru sporturi de iarnă pe care să le practici alături de prichindelul tău.

 

Pregătit?

 

Top 4 sporturi de iarnă pe care să le practici alături de copilul tău

 

  • Snowboard - un sport ușor de învățat, deși pare greu

În paletarul bogat al sporturilor de iarnă, placa de snowboard este un element relativ nou. Snowboarding-ul pare mai interesant decât schiatul, cel puțin pentru generația Z, cunoscută pentru curiozitatea debordantă. Trebuie să ții cont de placa de snowboard. Aceasta trebuie să ajungă până la nas sau să reprezinte aproximativ 90% din înălțimea posesorului, indiferent dacă este copil sau adult. Prichindelul tău va petrece cel puțin cinci ore în perechea de boots pentru snowboard, deci ține cont ca aceasta să fie compatibilă cu legăturile plăcii alese. Pentru ca cel mic să se acomodeze mai ușor cu acest gen de sport caută pe Boarders.ro cizme din material mai moale, ușor de controlat și potrivite pentru începători.

 

Un alt lucru de care trebuie să ții cont atunci când îl pui pe micuț pe placă este să fie îmbrăcat corespunzător. Mulți copii întâmpină probleme deoarece, nu folosesc echipamentul de snowboard potrivit. Asigură-te că micuțul folosește haine corespunzătoare pentru vârsta lui. Dacă sunt prea mari îi vor îngreuna procesul de învățare.

 

 

  • Schi - cel mai iubit sport de iarnă

Atunci când schiezi înveți că orice căzătură este un pas înainte. Părinții care își pun copiii pe schiuri de la vârste fragede cresc personalități puternice și motivate. Și de această dată echipamentul contează.

 

Iată o listă cu articole vestimentare de care să ții cont:

  • schiuri

  • clăpari

  • îmbrăcăminte corectă formată dintr-un strat de bază care menține un nivel ridicat de confort termic, un al doilea strat care protejează de frig și jachetă cu pantaloni de schi

  • șosete lungi până la genunchi pentru a păstra picioarele uscate

  • echipament de protecție

 

 

  • Patinaj - sportul rafinat al iernii

Cel mai mare patinator al tuturor timpurilor, Evgeni Plushenko a început să schieze la doar patru ani. El reprezintă cel mai bun exemplu pentru tânăra generație, dar fără patinele potrivite nu-ți lăsa copilul să iasă pe gheață.

 

Hocheiul, deși nu are o popularitate foarte mare la noi în țară, americanii știu să-l joace bine. Este un sport de echipă și poate fi practicat de toată familia. Dacă patinajul ți se pare plictisitor, hocheiul este totuși, un sport dinamic și strategic menit să pună în funcțiune nu doar mușchii corpului, dar și ai minții.

 

  • Săniuș - jocul preferat al copiilor

Ce copil nu iubește săniușul! Această activitate este iubită atât de cei mici, cât și de cei mari. În România sunt multe stațiuni montane care oferă pârtii pentru începători, dar dealul înzăpezit din satul bunicilor este de neratat.

 

Primii dascăli ai copiilor sunt părinții. Nimic nu este mai important decât legătura pe care acum o creezi între tine și voinicul tău. Prin joc și joacă, prin mișcare și bucurie îi transmiți că viața este frumoasă și că orice este posibil, dacă încearcă.

 

 

 

Sursa foto: Unsplash.com, Pexels.com

 


comentarii
1 comentarii

Airea! Toate sporturile de iarna sunt extrem de costisitoare! Cati parinti isi permit sa practice sporturile de iarna alaturi de copii?! Poate sanius in Sub Arini!
14.10.2021 09:37
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia