Tribuna
PNL
Concluzii ale desfăşurării proiectului ecologic
"Pădurea, viaţa tuturor"

Întotdeauna, pădurea a fost lucrul cel mai frumos şi sănătos care ne înconjoară, pădurea ne redă aerul curat şi liniştea de care avem nevoie când dorim să ne recreem, dar noi, oamenii, dacă se poate stricăm, murdărim, ne place să ne distrăm în pădure, dar să curăţăm nu. Fiecare om, dacă s-ar gândi: "Mă, mie nu-mi place să vină cutare să facă grătar şi să-mi lase gunoiul în curte!", atunci ne-am gândi şi în pădure să facem la fel, dar nu, aruncăm gunoaie, de la pampers la haine, sticle de bere şi suc, tot ce se poate, aceasta este mentalitatea săliştenilor, cu regret o spun.
La început, când am demarat proiectul "Pădurea, viaţa tuturor", am crezut că am să fiu numai eu cel care am organizat, promisiuni am avut din toate părţile, de la dascăli la tot omul de rând, cu care mă întâlneam toţi ziceau "venim, cum să nu", dar realitatea a fost cruntă, toţi au promis şi n-au venit.
Am bătut la uşile instituţiilor, la Primărie, la d-nul Banciu, m-a primit şi când i-am spus despre ce este vorba, mi-a dat tot ce am cerut, la Ocolul Silvic "Valea Frumoasei" la fel, la firme particulare, precum Casa Albă, Micotex, AF Cîrfea, SC Moraru şi oameni de bine precum Nelucu Cunţan, Flavius Flucuş, cu toţii m-au ajutat, dar ce m-a durut mai tare a fost nepăsarea dascălilor, deşi am anunţat acest proiect cu 3 luni în urmă, majoritatea au spus "lasă-ne cu prostiile astea". Deşi am crezut că vor participa, nu a venit nimeni din partea lor.
Când a venit ziua de 27.09.2008, ora 10 şi trebuia să plecăm, am aşteptat şi am crezut că nu va veni chiar nimeni, dar au venit 10 copii dornici de a face un bine pădurii şi împreună am plecat spre lada de gunoi a unor oameni fără bun simţ. Au fost copii din clasa a IV-a, a X-a, a VI-a: Bogdan Morariu, Alexandra Frăţilă, Dragoş Teşa, Georgian Radu, Ioana Irimie, Rareş Murzea, Paula Dulău, Andrei Muntean, Iulia Negrescu, Corina Flueraş, Alexandra Hîrîciu şi Cristian Hîrîciu, dar au fost şi oameni de bine precum Vasile Pintea şi Neluţu Irimie.
La sfârşitul zilei, când ne-am despărţit, cu toţii eram frânţi, dar am avut o satisfacţie în suflet. A doua zi chiar am crezut că o să fiu singur, dar nu, toţi cei care au fost în ziua precedentă au venit, sperând că o să mai vină şi alţii, dar degeaba. Am plecat la deal tot aşa de hotărâţi ca şi ieri. Pot spune cu mâna pe inimă că cei 10 copii au făcut cât 20.
După două zile de muncă, ne-am aşezat cu toţii şi am încins grătarul cu mici şi ne-am distrat, drept răsplată pentru munca depusă, prin bunăvoinţa sponsorilor, cărora le mulţumim. Cu toţii am fost bucuroşi, la sfârşit, copiii m-au întrebat: "Când mai mergem?".
În încheiere, dorim să prezentăm câteva impresii ale copiilor:
Andrei Muntean: Astăzi mie mi-a plăcut mult pentru că am ajutat pădurea.
Corina Flueraş: A fost o experienţă plăcută... Mi-ar fi plăcut să se implice mai multe persoane în acest proiect.
Georgian Radu: Mi-a plăcut mult că am făcut un bine pădurii.
Dragoş Teşa: A fost super, am făcut un lucru bun şi ne-am distrat.
Bogdan Morariu: A fost superbine, am făcut un lucru bun pădurii...
Alexandra Hîrîciu: A fost bine, păcat că a lipsit implicarea altora.
Alţi copii: A fost bine...
Deşi la început am fost supărat pe indiferenţa pentru natură a locuitorilor acestei urbe, la sfârşit, cei 10 copii au reuşit să menţină flacăra aprinsă a speranţei pentru binele naturii. La final pot spune că am fost mândru când i-am văzut veseli, gata să pornească din nou şi satisfăcuţi de ceea ce au realizat.
Nu se poate descrie în cuvinte ceea ce se vedea pe faţa lor, păcat că cei care nu au dorit să participe nu au putut vedea fericirea de pe chipul lor. Păcat, păcat...
Tiberiu HÎRÎCIU,
preşedintele Comitetului de Părinţi de la Grupul Şcolar Economic "Ioan Lupaş" Sălişte
comentarii
10 comentarii

Tuturor celor implicati in acest proiect toate felicitarile si intreaga admiratie.Gestul e de apreciat si de urmat de fiecare dintre noi.
Tiberiu Costachescu
11.11.2008 19:04
dezinformareeeeeeeee
om
12.11.2008 14:01
Am auzit de proiect dar n-am mers,am crezut ca este ceva politic.Ar trebui sa ne fie rusine.
Locuitor Saliste
12.11.2008 19:39
a fost intr-adevar poiltic
cineva
13.11.2008 11:32
Ar fi culmea,ca intelectuali să mergem să curăţăm după alţii,totuşi avem o şcoală şi o experienţă..
cadru didactic
13.11.2008 21:06
Domnule Haraciu, mai bine v-ati vedea de treaba Dvs. Pana la urma sunteti un croitor...........
cititor
14.11.2008 11:31
Pentru o informare mai corecta,sa stiti ca am totusi o facultate,dar nu ma laud ca altii.Sunt croitor ca este o meserie placuta sa lucrezi cu oameni.Cine lucreaza cu oameni mari sau copii ar trebui sa aiba un interes mai mare,exact ca un croitor...
Hiriciu Tiberiu
14.11.2008 20:59
Ar trebui sa ne gindim la ceilalti mai mult decit la noi.
PS
14.11.2008 21:00
Numele meu este cu
Hiriciu Tiberiu
14.11.2008 21:01
Nu conteaza ce esti,croitor sau inginer,conteaza sa faci ceva.Bravo domnule Hiriciu,tineo tot asa.
un cititor
16.11.2008 15:25
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia