Tribuna
Ortopedia din Sibiu, prezentă la Congresul Ortopedie şi Traumatologie de la Berlin
Laura BUCIU
1918 vizualizari
Ortopedia din Sibiu, prezentă la Congresul Ortopedie şi Traumatologie de la Berlin

 Medicul Mihai Dan Roman, şeful Secţiei Clinice Ortopedie şi Trau­mato­logie din cadrul Spitalului Clinic Jude­ţean de Urgenţă Sibiu, a participat, în perioada 27 – 31 octombrie, la Congre­sul German de Ortopedie şi Trauma­tologie de la Berlin. Totodată, dr. Roman a mers în vizită la una din clinicile de vârf ale capitalei Germaniei. Desfăşurat sub deviza: “Wissen schaft Vertrauen” - “Cunoaşterea generează încredere”, în acest an congresul s-a bazat pe un concept alcătuit din trei piloni: Ştiinţă şi cercetare; Politică sanitară şi socializare (networking); Cursuri de instruire şi seminarii de pregătire.
Evenimentul a adunat câteva mii de participanţi din tot spaţiul vorbitor de limbă germană şi nu numai. „Lucrările s-au desfăşurat în paralel în 15 săli şi au atins toate temele importante ale ortopediei şi traumatologiei, adresân­du-se în egală măsură chirurgilor experimentaţi, rezidenţilor şi studenţilor la medicină pasionaţi de ortopedie, precum şi asistenţilor medicali. Au participat câteva sute de firme din industria medicală care şi-au prezentat produsele şi au susţinut workshopuri extrem de interesante. “Participarea la acest congres, poate cea mai prestigioa­să şi de anvergură manifestare de acest fel din Europa, mi-a permis să mă infor­mez şi să învăţ multe lucruri noi, dintre care o parte măcar, sper să le pot aplica la reîntoarcerea în ţară, în clinica pe care o conduc”, a declarat dr. Mihai Dan Ro­man. În ceea ce priveşte vizita medi­cului sibian la unul dintre cele mai impor­tante centre de chirurgie a genunchiului din Germania, acesta a precizat: „Am avut ocazia s[ mă reîntâlnesc cu mai vechii mei profesori şi prieteni care m-au format în acest domeniu în urmă cu mulţi ani, mai exact în 2001 Totodată, am avut onoarea să particip activ la diverse ope­raţii alături de aceştia, fapt ce mi-a permis să descifrez mai bine o parte din secre­tele acestor profesionişti de marcă,
să-mi împrospătez cunoş­tinţele şi să înţeleg mai bine cum func­ţionează unul din sistemele medicale cele mai avan­sate din lume, cum este cel german”.
„A fost o săptămână de o intensitate greu de egalat alături de oameni dedicaţi şi pregătiţi, în care am trăit o experienţă profesională şi umană de excepţie”, a concluzionat dr. Mihai Dan  Roman, medicul şef al Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a SCJU Sibiu.




comentarii
2 comentarii

UN MEDIC DEOSEBIT.MULTA SANATATE SI SUCCES IN ACTIVITATE.
gigel
06.11.2014 08:34
Un om si un medic deosebit!
Mariana Plesciuc
06.11.2014 13:24
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA