FITS 2024
Tribuna
Oraşul Tălmaciu se pregăteşte de sărbătoare
Oraşul Tălmaciu se pregăteşte de sărbătoare

Liceul Tehnologic „Johannes Lebel” Tălmaciu, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local al oraşului Tălmaciu, organizează sâmbătă, 28 mai, cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Folcloric „La izvorul dorului”.

La fel cum s-a întâmplat şi la ediţiile anterioare, manifestarea va debuta în jurul orei 12, cu un spectacol de culoare, muzică, dans şi veselie, grupurile prezente urmând a participa la parada portului popular. Traseul ce va fi parcurs de ansambluri pleacă de la liceul tălmăcean şi se va încheia în parcul din zona centrală a oraşului. Pe lângă posibilitatea de a admira frumoasele costume populare purtate de participanţi, spectatorii vor asista şi la scurte reprezentaţii susţinute de o parte dintre grupurile şi ansamblurile prezente.

Partea a doua a festivalului, cea mai importantă, se va desfăşura la Casa de Cultură a oraşului Tălmaciu, şi va consta într-un spectacol folcloric extraordinar.

Vor fi prezentate în faţa publicului suite folclorice din diferite zone ale ţării, obiceiuri şi tradiţii, cântece populare interpretate de solişti vocali şi instrumentişti, elemente ce vor contribui, cu siguranţă, la reuşita unei după amieze folclorice.

Spectacolul din cadrul festivalului nu va avea caracter de concurs, la finalul reprezentaţiilor urmând a fi acordate, fiecărui ansamblu participant, trofeul ediţiei şi diploma de participare.

Festivalul Folcloric „La izvorul dorului” de la Tălmaciu este destinat grupurilor şi ansamblurilor folclorice de elevi din toate zonele ţării, fiind inclus în Calendarul activităţilor extraşcolare pentru 2016, aprobat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu (poziţia 1416).

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica