Tribuna
Oraşul Avrig s-a retras din ADI "Monte Făgăraş Bîlea - Capra"
Dan FRÂNCU
1310 vizualizari
Oraşul Avrig s-a retras din ADI
Începând cu această lună, oraşul Avrig nu mai este membru al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomuni-tară "Monte Făgăraş Bîlea - Capra". Hotărârea de retragere unilaterală a oraşului Avrig din calitatea de membru asociat al acestei struc-turi asociative a fost luată de legislativul local avrigean, în cadrul unei şedinţe ordinare, la iniţiativa primarului Adrian Dumitru David.

 

 

Conform referatului ce a însoţit proiectul de hotărâre dezbătut şi adoptat de membrii Consiliului Local Avrig  iniţiativa retragerii din ADI "Monte Făgăraş Bîlea - Capra" a apărut deoarece, de la momentul aderării la asociaţie şi până în prezent, oraşul Avrig nu a beneficiat de oportunitatea realizării sau iniţierii niciunui proiect de dezvoltare de interes zonal sau local, pentru atingerea scopului asociaţiei. Conform aceluiaşi document, se consideră că apartenenţa la această structură asociativă nu mai este benefică pentru oraş.

Oraşul Avrig a devenit membru asociat al ADI "Monte Făgăraş Bîlea - Capra" în anul 2018, în urma adoptării Hotărârii Consiliului Local Avrig nr. 43/2018. Aderarea oraşului la această structură a avut ca scop realizarea în comun de proiecte de dezvoltare de interes naţional, interregional, regional, zonal sau local, în vederea dezvoltării şi reabilitării infrastructurii turistice, rutiere, de utilităţi, mediu, sociale, culturale, turism, medical, ecumenic şi a mai multor ramuri de dezvoltare de pe teritoriul administrativ al membrilor asociaţiei.

În ADI "Monte Făgăraş Bîlea - Capra" mai au calitatea de membru asociat comunele sibiene Porumbacu de Jos, Arpasu de Jos şi Cârţişoara, precum şi comunele Ucea, Viştea, Drăguş (din judeţul Braşov), Albeştii de Argeş, Cicăneşti, Sălătrucu, Valea Iaşului şi Valea Danului (din judeţul Argeş).






comentarii
1 comentarii

O fi vrut Dumitra sa fure de la ei
Gigi
28.09.2022 23:47
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA