Continental
Tribuna
Operatorul Apa Târnavei Mari marchează Ziua Mondială a Apei
Vasile ANTIPA
644 vizualizari
Operatorul Apa Târnavei Mari marchează Ziua Mondială a Apei

Operatorul „Apa Târnavei Mari” Mediaș sărbătorește anul acesta Ziua Mondială a Apei – 22 martie, prin organizarea mai multor evenimente grupate sub titulatura „Apă pentru toți. Dreptul la apă, un drept universal”.

Pentru celebrarea apei în acest an, United Nations Water a propus sloganul „Apă pentru toți”, iar în acest context a fost stabilit stabilit un program al acțiunilor care să aducă în prim plan eforturile ce s-au făcut în cadrul comunității pentru creșterea numărului de consumatori branșați la rețeaua publică de apă potabilă și implicit, pentru dezvoltarea și modernizarea Stației de Tratare a Apei din Mediaș.

Totodată, reprezentanții operatorului au considerat că Ziua Mondială a Apei reprezintă un cadru potrivit pentru a aduce în discuție și chestiuni legate de protejarea surselor de apă, precum și despre voluntariat și ecologie. Partenerii operatorului regional de apă pentru activitățile din acest an sunt elevii de la Școala Gimnazială 4 din Mediaș, clasele a II-a și a V-a, care au primit invitația de a vizita în cursul zilei de vineri, 22 martie, Stația de Tratare a Apei.

La încheierea turului ghidat în incinta Stației de Tratare reprezentanții Asociației de Turism și Ecologie Dianthus au fost invitați la eveniment și le vor face o prezentare elevilor asupra importanței implicării în acțiuni de voluntariat, cu accent pe activitățile de protejare a surselor de apă și ecologie.

În preambulul Zilei Mondiale a Apei, societatea Apa Târnavei Mari a lansat și un concurs de fotografie intitulat „Apa și Noi”, adresat liceenilor din oraș, un concurs cu premii în bani, prin care s-a dorit stimularea pe cei celor mai creativi dintre tinerii medieșeni, pentru a surprinde apa în mai multe ipostaze, în arealul municipiului Mediaș. Câștigătorii concursului de fotografie „Apa și Noi” vor fi anunțați în cursul zilei de 22 martie.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia