Tribuna
Sevis
OJFIR Sibiu a făcut plăţi de peste 6,2 milioane euro
OJFIR Sibiu a făcut plăţi de peste 6,2 milioane euro

Agenţia pentru Finanţarea In­vestiţiilor Rurale (AFIR) a efectuat, în anul financiar 2017, plăţi în valoare totală de 1,73 miliarde de euro către fermieri, procesatori, an­treprenori şi autorităţi publice locale – fiind înregistrat cel mai ridicat nivel al plăţilor efectuate într-un an prin Programul Naţional de Dez­voltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Din totalul plăţilor efectuate, 1,56 miliarde de euro reprezintă contri­buţia Uniunii Europene, iar restul de 164 de milioane de euro repre­zintă contribuţia bugetului de stat.

Suma reprezintă atât plăţile aferente proiectelor de investiţii finanţate prin PNDR 2020, cât şi valoarea plăţilor compensatorii pentru măsurile de mediu şi climă, măsuri delegate Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) spre implementare.

La nivelul Oficiului Judeţean pen­tru Finanţarea Investiţiilor Rurale Sibiu, pentru anul 2017, valoarea plăţilor efectuate către beneficiarii PNDR 2014-2020 se ridică la 6.235.029 euro.

„Ne aflăm deja la jumătatea exerciţiului financiar pentru PNDR 2020 şi nu ne permitem să pier­dem timp, deşi plăţile se pot efec­tua până în anul 2023. Obiectivul nostru este ca până la finalul peri­oadei de programare să aducem în ţară întreaga sumă alocată României pentru agricultură şi dezvoltare rurală, până la ultimul eurocent. Mobilizarea personalului AFIR, în urma căreia am reuşit cea mai mare performanţă a Agenţiei de până în acest moment – plăţi de peste 1,7 miliarde de euro, efectuate către beneficiarii PNDR într-un singur an financiar – mă îndreptăţeşte să consider că vom atinge un procent maxim de ab­sorbţie a fondurilor europene. Precizez că, din totalul fondurilor europene decontate beneficiarilor PNDR, 919 milioane de euro au fost deja aprobate de către Comi­sia Europeană, restul urmând a fi decontat până la finele acestui an. Trebuie să menţionez că doar printr-un efort susţinut din partea colegilor mei, din toate structurile Agenţiei şi cu o bună colaborare cu beneficiarii PNDR, am reuşit să atingem ţinta de absorbţie stabilită pentru acest an.”, a declarat direc­torul general al AFIR, Adrian CHESNOIU.

De la demararea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală în 2015, AFIR a primit solicitări de finanţare în valoare de peste 6,8 miliarde de euro şi a semnat 42.000 de contracte de finanţare cu beneficiarii proiectelor de investiţii, în valoarea totală de 2,8 miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile.

Valoarea totală a plăţilor efec­tuate de AFIR până la acest moment se ridică la peste 2,4 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbţie de 30% din alocarea de 8,12 miliarde de euro a Uniunii Europene disponibilă până la finele anului 2023.

În total, valoarea plăţilor efec­tuate de OJFIR SIBIU este de aproximativ 9.263.713 euro. Numă­rul contractelor încheiate este de 102, în valoare de aproximativ 16.431.739 euro.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia