Tribuna
Oficiali europeni - interesaţi de proiectele finanţate de UE la Avrig
Dan FRÂNCU
2150 vizualizari
Oficiali europeni - interesaţi de proiectele finanţate de UE la Avrig
Zilele trecute, oraşul Avrig a primit vizita unei importante delegaţii europene, formată din reprezentanţi ai mai multor misiuni diplomatice în ţara noastră şi oficiali ai Comisiei Europene. Vizita a avut scop informativ, membrii delegaţiei fiind interesaţi de modalitatea de implementare sau de stadiul derulării unor proiecte desfăşurate în oraş, coordonate de administraţia locală avrigeană sau desfăşurate prin implicarea, în calitate de partener, a acesteia. Acţiunea de la Avrig a fost organizată la iniţiativa reprezentanţilor Comisiei Europene.

Acţiunea de la Avrig a fost organizată la iniţiativa reprezentanţilor Comisiei Europene.
La sosirea în Avrig, importanta delegaţie europeană a fost întâmpinată de primarul oraşului, Arnold Gunter Klingeis, vicepreşe­dintele Consiliului Judeţean Sibiu, Constan­tin Şovăială şi reprezentantul Consiliului Local Avrig, consilierul Adrian David.
Oaspeţii au fost invitaţi la o prezentare privind proiectele europene desfăşurate în oraş, accentul deosebit fiind pus pe “Re­nergy”, din cadrul programului Strategii regionale pentru comunităţi eficiente ener­getic, proiect finanţat în cadrul Programului European INTERREG IV C şi “CultTour”, din cadrul programului Patrimoniu cultural ca punct de interes major în dezvoltarea turismului sustenabil, proiect finanţat în cadrul Programului INTERREG IV B.
“<<Renergy>> este un proiect de coope­rare axat în principal în jurul valorii de schimb de experienţă şi diseminare, dezvoltarea unor abordări noi, cu activităţi bazate pe transferul de bune practici şi dezvoltarea unui plan de implementare. În cadrul acestui proiect, Avrigul a fost unul din cele şapte studii de caz în ceea ce priveşte dezvoltarea locală pentru energie durabilă. Proiectul stă la baza participării oraşului în cadrul pro­gramului Orizont 2020, prin care să fie implementat master-planul energetic al oraşului Avrig.
Proiectul <<CultTour>>, în cadrul căruia Avrigul a fost una din cele patru locaţii-pilot, a avut ca scop dezvoltarea unui model euro­pean pentru protecţia şi valorificarea moşte­nirilor culturale şi naturale dându-le astfel o folosinţă modernă în turismul naţional şi eu­ropean”, se menţionează într-un comunicat de presă al Primăriei Avrig.
Prezentarea a fost urmată de o scurtă sesiune de discuţii, mulţi dintre oaspeţi fiind interesaţi de anumite detalii referitoare la cele două proiecte.
După această dezbatere, membrii dele­gaţiei au fost invitaţi la o scurtă plimbare prin grădinile Palatului Brukenthal Avrig (fosta Reşedinţă de Vară a baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul Transilvaniei).

10 ambasadori şi reprezentanţi ai Comisiei Europene

Delegaţia europeană prezentă la Avrig a fost compusă din ambasadorii Dimitris Hatziargyrou (Cipru), Michael Zubanceci (Slovenia), Derek Feely (Irlanda), Vladimír Války (Cehia), Päivi Pohjanheimo (Finlanda), Karsten Vagn Nielsen (Danemarca), Arvydas Pocius (Lituania), Diego Brasioli (Italia), Christian Biever (Luxemburg), Anneli Lindahl Kenny (Suedia), prim-secretarul Ambasadei Italiei, Angela Loi, consulul onorific al Italiei în Sibiu, Italo Selleri, însărcinaţii cu afaceri ai misiunilor diplomatice ale Ungariei (Nagy Károly Zoltán), Austriei (Benedict Saupe), Olandei ( Anke ter Hoeve -van HeeK), şeful Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucu­reşti, Angela Filote, consilierul politic în cadrul Departamentului Politic al Reprezentanţei Comisiei Europene, Monica Loloiu şi şeful Departamentului de Presă al Reprezentanţei Comisiei Europene, Mihai Roşioru.
Vizita la Avrig a făcut parte din cea de-a doua ediţie a campaniei de informare “Da, ne pasă!”,  organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Campania constă în vizitarea unor locuri unde au fost derulate proiecte finanţate din fonduri ale Uniunii Europene, în vederea recunoaşterii realizărilor României în ceea ce priveşte utilizarea sprijinului acordat de UE.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia