Tribuna
PNL
Ocolul Silvic „Izvorul Florii” Avrig va scoate pe piaţă 1.000 de pomi pentru Crăciun
Dan FRÂNCU
1489 vizualizari
Ocolul Silvic „Izvorul Florii” Avrig va scoate pe piaţă 1.000 de pomi pentru Crăciun

Pentru a satisface necesităţile locuitorilor oraşului, Regia Publică Locală Ocolul Silvic „Izvorul Florii” Avrig RA (RPLOSIF), structura silvică privată a Consiliului Local Avrig, ce administrează pădurile oraşului, va recolta şi vinde către populaţie un număr de 1.000 pomi de Crăciun. Hotărârea privind aprobarea cantitaţii de pomi de Crăciun ce vor fi recoltaţi şi comercializaţi în această perioadă a fost luată de legislativul local avrigean cu prilejul ultimei şedinţe ordinare, prin acelaşi act normativ fiind stabilite şi preţurile de vânzare. Astfel, pentru un brad cu înălţimea mai mică de 1,3 metri, preţul perceput va fi de 20 lei, exemplarele cu înălţimea între 1,3 şi 2 metri vor costa 31 lei, iar pomii între 2,1 şi 2,5 metri costă 37 lei (preţuri fără TVA). La cerere (comenzi speciale), ocolul silvic privat avrigean poate recolta şi comercializa pomi de Crăciun cu înălţimi mai mari, exemplarele cu înălţimea cuprinsă între 7,1 şi 10 metri având preţul de 1.000 lei, iar cele mai înalte de 15 metri, preţul de 4.500 lei.
Prezent la şedinţa Consiliului Local Avrig, şeful RPLOSIF Avrig, ing. Ovidiu Prodan, a explicat că şi pomii de Crăciun recoltaţi în acest an provin exclusiv din lucrări de curăţire şi rărituri (lucrări silvice care oricum trebuiau executate, pentru o administrare cât mai eficientă a fondului forestier). De asemenea, specialistul silvic a mai menţionat că, faţă de acum 12 ani, când cantitatea de pomi de Crăciun recoltată era mult mai mare (aproximativ 16.000 bucăţi), iar beneficiarii erau împrăştiaţi prin multe locuri din ţară, acum se recoltează doar 1.000 de bucăţi, iar aceşti pomi sunt destinaţi exclusiv populaţiei din oraşul Avrig.
Brazii vor putea fi achiziţionaţi de la sediul RPLOSIF (str. Horea, nr. 8, Avrig), sau, în funcţie de solicitări, din pieţele localităţilor aparţinătoare oraşului Avrig. 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica