Tribuna
PNL
"Ochelarii mamei mari" se lansează la Humanitas
Alexandra CHEŞCU
1269 vizualizari

Pasionaţii de poezie au ocazia să se delecteze, începând din această săptămână, cu "Ochelarii mamei mari", o carte semnată de Niu Herişanu. Lansarea volumului va avea loc astăzi, 25 august, de la ora 18.30, în cafeneaua Librăriei Humanitas, de pe str. Nicolae Bălcescu, nr.16. Cartea cuprinde, pe lângă poezie, şi reproduceri după sculpturile autorului, urmând a fi prezentată de prof. M. V. Barbu şi Dan Ioan Bogdan. Pe lângă acestea, cei prezenţi la lansare vor putea "gusta" şi câteva dintre textele cuprinse în paginile cărţii, în lectura autorului.

A treia carte

"Ochelarii mamei mari" a apărut la Editura A.T.U. din Sibiu, în colecţia "Raftul de poezie", coordonată de Mihai Curtean, fiind cea de-a treia carte publicată de Niu Herişanu. Autorul şi-a mai pus semnătura pe volumele de versuri „Născut în Bastionul Haller”, în 2008, şi „Cioplitorul de vise”, în 2009, apărute la aceeaşi editură.
"Niu Herişanu este un admirabil şi un curajos, fidel pasiunilor sale şi lumii în care bântuie agăţându-şi de sine cu nonşalanţă, într-un firesc exerciţiu, creaţiile sale. Aflat la al treilea volum de versuri, autorul (nu spun poetul pentru că Niu este în aceeaşi măsură sculptorul, ceramistul, graficianul) ciopleşte, modelează, pictează în versurile sale o realitate aflată la îndemâna fiecăruia din noi, plimbându-ne printr-o lume pe care o ştim, o simţim şi pe care o atingem. Fără să-şi propună o performanţă poetică, autorul priveşte peste cei aproape patruzeci de ani de scris poezie şi se tratează pe sine cu înţelepciune, duioşie, ironie sau uşor cinism", este de părere Dan Ioan Bogdan.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia