Tribuna
AFF
Obligativitatea declarării persoanelor străine

Având în vedere actualul context internaţional privitor la persoanele refugiate din Ucraina, reamintim faptul că legislaţia română în vigoare conţine anumite prevederi, a căror obligativitate trebuie respectată. 
Astfel, potrivit articolului 12 al OUG 194/2002, privind regimul străinilor în România, străinul intrat legal pe teritoriul României, precum şi persoana care îl găzduieşte, au obligativitatea să anunţe organul de poliţie competent teritorial, în termen de 3 zile de la data intrării, respectiv a găzduirii. În situaţia în care străinul este cazat într-o unitate hotelieră, administraţia acesteia are obligaţia de a comunica datele organului de poliţie compe­tent. Prin urmare, îi îndemnăm pe toţi medieşenii care se află în această situaţie să se adreseze Poliţiei Municipale Mediaş.
Pentru operativitatea acestei activităţi, persoanele fizice şi juridice pot anunţa prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 sau prin adresa de mail cop@sb.politiaromana.ro,  despre cazarea acestor persoane, numărul persoanelor din fiecare locaţie, perioada de cazare/găzduire, locul de provenienţă, precum şi intenţia de a pleca spre altă locaţie. 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA