Tribuna
Oaspeți din Basarabia, la Avrig
Dan FRÂNCU
882 vizualizari
Oaspeți din Basarabia, la Avrig

Marțea trecută, orașul Avrig a fost gazda unei delegații din Republica Moldova, oaspeți sosiți în județul Sibiu în cadrul proiectului „Trei Culori și-o Singură Credință: Românească".

Delegația fraților basarabeni a fost compusă din reprezentanți ai consiliilor raionale Dondușeni, Strășeni, Criuleni, GAL Plaiul Codrilor (Raion Strășeni), A.O. Rețeaua LEADER din Republica Moldova, și Teatrului Veniamin Apostol Soroca, aceștia fiind însoțiți în vizita la Avrig de Dana Marinela Lupică, șefa Serviciului de Strategii, Dezvoltare Economică și Socială (Direcția Strategii Proiecte) din cadrul Consiliului Județean Sibiu, viceprimarul orașului Avrig, Ciprian Stoișor și consilierul primarului orașului Avrig, Lidia Bădilă.

La Avrig, oaspeții din Republica Moldova au vizitat Palatul Brukenthal Avrig (colecția de obiecte de sticlărie fabricate la Avrig, expoziția de replici ale unor arme și costume medievale, expoziția de obiecte săsești, grădinile complexului etc) și Fabrica de Bere Augusta, unde au aflat povestea unei afaceri de succes, construită și dezvoltată de un antreprenor local.

În a doua parte a zilei, grupul a ajuns la Primăria Avrig, unde au fost primiți de edilul șef al orașului, Adrian Dumitru David. Șeful administrației publice locale avrigene le-a adresat vizitatorilor un scurt cuvânt de bun venit și le-a prezentat câteva date generale despre oraș. De asemenea, primarul Adrian David s-a arătat încântat de oportunitatea de a avea oaspeți din țara de peste Prut și a menționat că întâlnirile de acest fel pot constitui adevărate oportunități de învățare și dobândire de experiențe și noi informații.

La întâlnirea găzduită de Primăria orașului Avrig a participat și Camelia Limbășan, manager al Grupului de Acțiune Locală „Țara Oltului”, care a prezentat forma asociativă și a vorbit oaspeților despre activitatea acestei structuri, realizările înregistrate și despre planurile de viitor. De asemenea, la solicitarea oaspeților, au fost oferite informații referitoare la cadrul legislativ român pentru funcționarea acestei categorii de asocieri, măsuri, apeluri de proiecte, sume alocate etc.

Ziua petrecută de basarabeni pe teritoriul orașului Avrig s-a încheiat la Liceul Tehnologic Mârșa. La Sala de Festivități a instituției, musafirii au fost întâmpinați de elevi și cadre didactice îmbrăcați în costume tradiționale românești. Primirea a fost cea tradițională, cu pâine și sare. După salutul directorului Constantin Coropețchi, oaspeții au fost poftiți să asiste la un program artistic folcloric susținut de elevi și cadre didactice, evoluția fiind răsplătită cu aplauze călduroase și frumoase cuvinte de mulțumire. Reprezentanții instituției de învățământ din Mârșa au oferit basarabenilor cărți în limba română (donate de copiii școlii) și alte cadouri simbolice. După spectacol, gazdele au servit tuturor cozonac, prăjituri, ceai cald, cafea și băuturi răcoritoare.

Mobilitatea în județul Sibiu a delegației din Republica Moldova continuă și zilele acestea. Proiectul „Trei Culori și-o Singură Credință: Românească" este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, prin Secretariatul General al Guvernului României, fiind implementat de Consiliul Județean Sibiu, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu GAL Mărginimea Sibiului.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA