Tribuna
PNL
Oaspeţi din Irlanda de Nord la Festivalul „Toamnă barocă la Avrig”
Dan FRÂNCU
1194 vizualizari
Avrigenii vor avea oaspeţi din Irlanda de Nord la prima ediţie a Festivalului „Toamnă barocă la Avrig”, ce se va desfăşura sâmbătă, 10 octombrie, la fosta reşedinţă de vară a baronului Samuel von Brukenthal. Festivalul baroc de la Avrig este prima manifestare de acest fel organizată în România şi îşi propune să promoveze şi să readucă în atenţia opiniei publice, a autorităţilor locale şi naţionale, dar şi a locuitorilor Avrigului, singurul complex baroc de acest fel din România (fostul Preventoriu), dar şi multe alte elemente ale acestui stil prezente şi cunoscute în această zonă.
Printre cei ce au răspuns deja invitaţiei lansate de organizatorii Festivalului „Toamnă barocă la Avrig” se află şi reprezentanţii oraşului britanic Cookstown (Irlanda de Nord), oraş înfrăţit cu Avrigul. Delegaţia nord-irlandeză va sosi la Avrig în cursul zilei de joi, 8 octombrie şi va părăsi România luni dimineaţa (12 octombrie). Oaspeţii din Cookstown sunt membri ai Twinning Comitee, organism ce funcţionează pe lângă Primăria şi Consiliul Local şi care are ca principală sarcină gestionarea relaţiilor şi contactelor internaţionale derulate de nord-irlandezi cu localităţi sau comunităţi din străinătate, dar fiecare deţine şi câte o funcţie importantă în administraţia publică locală sau regională. Pe lângă participarea la festivalul baroc, într-una din zilele petrecute în România, oaspeţii de dincolo de Canalul Mânecii, împreună cu reprezentanţii Asociaţiei „Prietenii Avrigului”, Primăriei şi Consiliului Local al oraşului Avrig, vor participa şi la festivitatea pregătită în cinstea relaţiilor de prietenie dintre cele două localităţi, cu acest prilej fiind programată şi o ceremonie în cadrul căreia oficiali din cele două părţi vor semna o Declaraţie Solemnă de Prietenie.

Program bogat, invitaţi din diverse domenii

Festivalul „Toamnă barocă la Avrig” este organizat de Consiliul Local al oraşului Avrig, Muzeul oraşului Avrig, Centrul de Informare Turistică Avrig şi Asociaţia „Prietenii Avrigului”, în parteneriat cu Fundaţia Samuel von Brukenthal şi Ton Mariage. Evenimentul cultural, ce se doreşte a fi unul de înaltă ţinută, va avea în program vernisarea Expoziţiei de fotografie „Sub semnul barocului”, masa rotundă cu tema „Un complex baroc unic în România”, un concert de muzică barocă, susţinut de Cvartetul Camerata Barocco al Filarmonicii de Stat din Sibiu, un spectacol cu foc oferit de trupa Krisspus din Sibiu, un bal etc. Cea mai mare parte a activităţilor incluse în programul festivalului se vor desfăşura la Sala Orangerie a fostei reşedinţe de vară de la Avrig a baronului Samuel von Brukenthal, dar vor exista şi unele activităţi (expoziţii de artă floristică, sculptură, pictură pe sticlă, sticlărie artistică, mini-concerte susţinute de artiştii din trupa sibiană Sol - recitaluri de mandolină, contrabas, chitară, demonstraţii de dans baroc etc.) ce vor fi găzduite pe aleile şi terasele complexului. Pentru a fi siguri că demersul lor va fi încununat de succes şi va aduce beneficii multiple, nu doar pentru fostul Preventoriu, organizatorii festivalului de la Avrig speră că vor reuşi să aducă la acceastă manifestare personalităţi din diverse domenii ale vieţii publice (cultură, turism, sănătate, mediul academic, politică, diplomaţie, administraţia centrală şi locală, oameni de afaceri etc.), dar şi diverşi invitaţi din străinătate. Vom reveni cu amănunte.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia