Tribuna
O "Românie sălbatică" în centrul Sibiului
O
Cele mai săl­ba­ti­ce şi mai spec­tacu­loase lo­curi din 13 par­curi naţio­nale ale Ro­mâ­niei şi din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării pot fi "vizitate" până în 13 iulie în Piaţa Mică din Si­biu. Expoziţia aparţine foto­grafului Dan Dinu, care a sur­prins în cele 50 de foto­grafii, expuse pe panouri de mari dimensiuni, o "Românie săl­ba­tică", asa cum este intitu­la­tă sugestiv şi prezen­tarea care ilustrează, de fapt, locu­rile pe care artistul le-a străbătut.
Deschisă permanent publi­cului, expoziţia reprezintă cea de-a patra etapă din cadrul turneului început încă din octombrie 2011 în Bucureşti şi care va continua în cele mai mari oraşe din ţară. Dan Dinu şi-a construit itinerariul de la Parcul Naţional Domogled la Valea Cernei, precum şi de la Retezat la Ceahlău sau de la Defileul Jiului la Delta Dunării.
Iniţiativa acestei expuneri a pornit de la dorinţa de a pro­mova unicitatea plaiurilor româ­neşti. "Având în vedere că pasiunea mea pentru fotografie s-a născut în special din cea pentru natură, a fost pasul firesc să mă implic în acest proiect şi să fac aceste expediţii incredibile. Este o provocare, dar în acelaşi timp şi o responsa­bilitate uriaşă, deoarece po­ten­ţialul proiectului este unul fabulos, iar zonele sălbatice ale României au nevoie de această promovare, să fie cunoscute şi protejate", spu­ne Dan Dinu.
Expoziţia face parte dintr-un proiect mai amplu, iniţiat de foto­graf încă din 2010, ale cărui destinaţii sunt toate cele 28 de parcuri naţionale, naturale şi geoparcuri din ţară. Obiec­tivul principal este prima colecţie publică de fotografii de calitate din România, urmând ca site-ul www.romaniasalbatica.ro să devină o bancă de imagini cu cele mai reprezentative şi mai sălbatice peisaje.
În expozi\ia despre care vorbim, un ajutor necontenit           l-au oferit cei de la World Wildlife Fund (WWF). "Proble­mele şi agitaţia zilnică ne acapa­rea­ză atât de mult, încât deseori uităm să ne bucurăm de ceea ce există în jurul nostru. Prin această expoziţie ne propu­nem să le oferim tuturor vizita­torilor  50 de motive de a zâmbi, de a admira şi de a fi mândri de România", mărturiseşte Magor Csibi, director de Program WWF România.
Expoziţia îşi aşteaptă vizita­torii în Piaţa Mică din centrul Si­biului până în 13 iulie, cu ima­gini semnificative pentru defi­nirea ei şi cu secretele-i pei­sagistice descoperite şi puse pe hârtie într-un contrast de culori.

Andra MARINESCU
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA