Tribuna
PNL
O nouă stradă în Mediaș
Vasile ANTIPA
761 vizualizari
O nouă stradă în Mediaș

O nouă stradă va primi denumire, în municipiul Mediaș, la penultima ședință din acest an a Consiliului Local Mediaș. Consilierii vor discuta proiectul de hotărâre privind atribuirea denumirii de strada Emil Mureșan unei structuri stradale din zona străzii Angărul de Sus.

Maestrul Emil Mureşan s-a născut în 5 noiembrie 1930, la Mediaş și a decedat în luna noiembrie a anului trecut. Este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști medieșeni, maestrul pânzelor de păianjen. Nu mai puțin de 68 de ani i-a închinat artei, realizând lucrări memorabile, care i-au adus faima națională și internațională.

De departe, tablourile din pânză de păianjen au făcut din Emil Mureșan un artist unic, care era vizitat în Mediaș de mii de turiști din țară și străinătate, dornici să admire tablourile atât de diferite față de ce admiraseră până atunci.  

Viitoarea stradă are o lungime de aproape 82 de metri, iar o decizie finală privind atribuirea acestei denumiri va fi luată în 24 noiembrie, când este programată ședința Consiliului Local Mediaș.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia