Tribuna
O nouă viziune pentru Societatea Drumuri şi Poduri SA Sibiu: retehnologizată, mai verde şi mai eficientă
O nouă viziune pentru Societatea Drumuri şi Poduri SA Sibiu:  retehnologizată, mai verde şi mai eficientă
Drumuri şi Poduri SA Sibiu a început un proces de retehnologizare şi reorganizare în aşa fel încât să devină o societate profitabilă, competitivă şi cât mai prietenoasă cu mediul înconjurător, aceştia fiind printre paşii esenţiali pe care preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, i-a solicitat în Scrisoarea de aşteptări adresată instituţiei şi pe care noua echipă de conducere a companiei şi-a asumat-o la preluarea mandatului.

 

 

"Suntem la începutul unui demers laborios şi impe­rios. Autoritatea tutelară a fost foarte categorică în dorinţa de a creşte pro­ductivitatea şi, odată cu ea, condiţiile de adminis­trare a drumurilor judeţene. În plus, la solicitarea condu­cerii Consiliului Judeţean Sibiu, Societatea Drumuri şi Poduri SA trebuie să scadă impactul asupra mediului şi să  reducă amprenta de carbon generată în activita­tea sa.  Consiliul de Admi­nistraţie şi întreaga echipă de management şi-au asu­mat fără rezerve necesitatea reorganizării şi retehnologizării în scopul creşterii eficienţei" - afirmă  Mihai Lisan, director ge­neral al Societăţii Drumuri şi Poduri SA Sibiu.

Procesul de retehno­logizare presupune achi­ziţia de utilaje şi echi­pamente noi şi este posibil datorită bugetului de investiţii cifrat la 1,5 milioane euro. Noile tehnologii vor avea un impact consi­derabil mai mic  asupra mediului faţă de dotările din prezent şi vor necesita cos­turi mai mici de întreţinere.

 

Procesul de retehno­logizare va fi corelat cu restructurarea (asigurată prin noua organigramă). Conducerea societăţii a pus la punct, respectând toate prevederile legale, inclusiv dialogul sindical, un plan de reducere a numă­rului de posturi. Între acestea, aproape jumătate sunt posturi vacante momentan, pentru cele ocupate (37 de cazuri) compania fiind în stadii avansate de discuţii cu
alţi operatori economici pentru preluarea per­sonalului. În plus, angajaţii care vor părăsi Societatea Drumuri şi Poduri  SA vor beneficia de un salariu compen­satoriu în valoare de 5.000 lei net.

"Drumurile judeţului trebuie să îndeplinească toate condiţiile pe care le aşteaptă sibienii: să fie în stare bună, sigure şi curate, iar misiunea aceasta trebuie să impacteze me­diul cât mai puţin şi să fie realizată în respect faţă de banul public. 

Reorganizarea şi reteh­no­logizarea sunt condiţii obligatorii pentru o socie­tate care vrea să ţină pasul cu piaţa şi cu aşteptările oamenilor" - afirma Daniela Cîmpean, preşedinta Con­siliului Judetean Sibiu.

Societatea Drumuri şi Poduri SA are în vedere, totodată, ca investiţiile în echipamente şi utilaje să crească gradul de compe­titivitate al companiei în raport cu alte firme de profil şi să-i permită completarea veniturilor proprii prin contractarea altor lucrări.






comentarii
1 comentarii

Acum cand nivelul investitilor a crescut in toata tara sa spui ca nu ai contracte - mai ales cand dispui de statie de asfalt - inseamna nu doar ca conducerea societatii traieste pe alta planeta dar si ca in Sibiu cei care conduc Consiliul Judetean nu mai judeca. Pai noi o societate de executie de marcaje rutiere are doar in judetul Sibiu contracte de 7 milioane de lei pe an ( cu 8 muncitori ) si ne spuneti ca nu aveti contracte cand drumurile judetene arata jalnic ca daca mergi noaptea pe drumul dintre Seica Mare si cea Mica ai sanse mari sa mori ,asta inseamna ca oameni care conduc judetul sunt chiar slabi. Domnilor penelisti ati vrut sa conduceti si judetul si chiar si orasul dar nu sunteti in stare de nimic. Scoateti functionari din birouri datile masinile care stau degeaba in parcarea din fata Consiliul Judetean si trimitetii pe drumurile din judet si apoi hotarati ce faceti cu Drumuri si Poduri SA Sibiu. Si ar fi foarte bine ca in conducerea acestei societati sa numiti manageri care au lucrat in privat si terminati cu directori penelisti dar si habarnisti care in afara de masinile propri nu au condus nimic in viata lor.
Vivi Dragan
09.03.2022 12:25
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA