Tribuna
SEVIS
O fi iarnă, dar unde e cişmeaua din Sub Arini?
O fi iarnă, dar unde e cişmeaua din Sub Arini?

În perioada de aur al lui "stau acasă salvez vieţi – prăduiesc la mall pentru viaţa mea", adică în lockownul acela care nu ştiu ce a rezolvat, a fost o adevărată campanie heirupistă  de eliminat cişmelele din motive pandemice. Era deşurubate din şuruburi, se turna nuştiuce pe jos, poate clor că era o modă să dai cu clor peste tot că cică fugea virusul de la miros (Aoleu să nu citească preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, că mă bagă la crimă de "băşcălie la tot ce înseamnă covid") de mirosea toată strada ca o budă proaspăt igienizată. Ok, a fost o măsură vizibilă care a avut meritul de a fi fost vizibilă şi care a bifat ceva cheltuieli.

 

Acum e iarnă la propriu, mai ales în Bucureşti unde cei care au votat apă calda sunt fericiţi (în România) să mai pună, aşa cum a îndemnat secretarul general al partidului, tovarăşul Nicolae Ceauşescu, o haină în plus pe ei. E şi la Sibiu, deşi meteo spune că vom reveni la vremea normală de peste an: nori şi ploaie. E iarnă şi în Parcul Sub Arini, unde copilaşii se d(ăde)au cu sania ca în desenele din cărţile pentru copilaşi.

La Cupolă, e linişte şi pace, nu tu biciclişti în viteză, nu tu puberi cu tupeu, nu tu plurifamilii care să-şi tragă selfi. Nu tu cişmea. Unde e? Nu că mi-ar fi sete pe domeniul public, dar se pare că metoda de demontare a acesteia a fost cam dură (vezi foto fără zăpadă), văzându-se clar că nu s-a făcut conform instrucţiunilor de folosire. În loc s-au pus doi bolovani pentru protecţia poporului care mai calcă pe acolo, bolovani care nu au dispărut. Dar e bine că a nins, că aşa se mai ascunde din gaura aia. Dar întrebarea rămâne: unde a plecat cişmeaua? Sau a plecat normal şi legal ori prin metoda: "vii sau te iau"? Poate ne lămureşte cineva. Zic până la primăvară când va fi cald. A, şi poate pune cineva o tablă acolo în loc de chetrele alea.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia