Tribuna
PNL
Sâmbătă dimineaţa la Târnava
O cisternă a „plonjat” sub un pod
Vasile ANTIPA
969 vizualizari
O cisternă a „plonjat” sub un pod
Viteza destul de mare într-o curbă periculoasă la stânga a condus la producerea unui accident spectaculos la Târnava. O cisternă a ieţit de pe carosabil şi s-a răsturnat sub un pod, la o diferenţă de nivel de 6 metri. Din fericire, nici una dintre persoanele din cabina cisternei nu s-a ales cu răni.
Accident spectaculos, dar care putea avea urmări dintre cel emai grave, sâmbătă dimineaţa la intrarea în Târnava. O cisternă care circula dinspre Sibiu spre Mediaş a căzut de la o înălţime de aproape 7 metri sub un pod, cauza cea mai probabilă a evenimentului contituind-o neadaptarea vitezei la condiţiile de drum. Ce s-a întâmplat însă? Cel mai probabil, şoferul cisternei nu a redus viteza într-o curbă periculoasă la stânga, a ieşit de pe carosabil şi a căzut sub un pod. Din fericire, cele două persoane din cabina maşinii nu au păţit absolut nimic, alegându-se doar cu o sperietură de pomină. „Am fost solicitaţi să intervenim în sprijinul victimelor unui accident rutier produs la intrarea în localitatea Târnava. Ajunşi la faţa locului am constatat că din fericire, nici unul din ocupanţii maşinii care a căzut de la o diferenţă de nivel destul de mare, nu a păţit absolut nimic. Am găsit două victime conştiente, cu semne vitale normale şi fără nicio plagă”, ne-a spus Paul Ogrean, asistent în cadrul Serviciului de Ambulanţă Mediaş.
La locul accidentului a ajuns şi un echipaj al Poliţiei Rutiere Mediaş. Din primele cercetări ale oamenilor legii, vinovat de producerea acestui eveniment este şoferul cisternei, care nu a redus viteza într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga. „Conducătorul autotrenului care se deplasa pe Drumul Naţional 14 dinspre Sibiu spre Mediaş, la intrarea în comuna Târnava într-o curbă periculoasă la stânga nu a adaptat viteza la condiţiile de drum alunecos, a părăsit partea carosabilă şi a căzut de la o diferenţă de nivel de aproximativ 6 metri”, ne-a spus inspectorul Ion Mogoşan, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Mediaş.
Două maşini ale Detaşamentului de Pompieri Mediaş au ajusn de urgenţă la Târnava, pentru a monitoriza cisterna răsturnată. „Detaşamentul de Pompieri Mediaş a fost anunţat despre producerea unui accident de circulaţie pe raza localităţii Târnava. Ne-am deplasat la locul evenimentului unde am descoperit o cisternă răsturnată într-un şanţ destul de adânc şi vreau să vă spun că nu sunt probleme din punct de vedere al producerii unor situaţii de urgenţă, însă la această oră lucrăm foarte intens pentru a face rost de macarale pentru scoaterea şi repunerea pe roţi a cisternei”, ne-a spus locotenentul Daniel David, locţiitorul comandantului Detaşamentului de Pompieri Mediaş.
După aproximativ două ore, cisterna a fost scoasă din şanţ cu ajutorul a două macarale. Cazul a fost preluat de agenţii Poliţiei Rutiere Mediaş, pentru a stabili toate împrejurările în care s-a produs acest eveniment rutier.
comentarii
1 comentarii

Mare noroc a avut acel sofer c
Magda
03.12.2008 09:23
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia