Tribuna
O altfel de lecţie de istorie, la Mârşa
Dan FRÂNCU
3223 vizualizari
O altfel de lecţie de istorie, la Mârşa

Pentru al treilea an consecutiv, Liceul Tehno­logic din Mârşa a fost gazda unei sesiuni de comunicări şi referate pentru elevii sibieni pasionaţi de istorie. La acţiunea din acest an, desfăşurată vinerea trecută la Centrul de Documentare şi Informare "Pinocchio" din cadrul instituţiei de învă­ţământ, au participat iubitorii istoriei naţionale (poate chiar viitori istorici!) de la Colegiul Tehnic "Medien­sis" Mediaş, Şcoala Gimnazială Avrig, Liceul Teoretic "Ştefan Ludwig Roth" Mediaş, Co­legiul Tehnic "Cibinium" Sibiu, Liceul Tehnologic "Avram Iancu" Sibiu, Liceul Teoretic "Gheorghe Lazăr"  Sibiu, Şcoala Gimnazială Alţâna, precum şi de la liceul gazdă. Chiar dacă tema sesiunii a fost "228 de ani de la martiriul lui Horia şi Cloşca", lucrările prezen­tate de elevii participanţi nu au făcut referire doar la acest subiect, regulamentul acţiunii permiţând acest lucru. Ca ur­mare, pe lângă inte­resantele comunicări des­pre diverse aspec­te ale Răscoalei con­duse de Horia, Cloşca şi Crişan, participanţii au vorbit şi despre diferite monu­mente istorice, arhitecturale sau religioase din Mediaş, personalităţi ale istoriei naţionale (Nicolae Bălcescu, Avram Iancu), repere eroice din judeţul nostru, regalitatea românească, viaţa şi opera lui Gheorghe Lazăr, viaţa cotidiană din timpul Primului Război Mondial etc. Modul de expunere a comunicărilor şi referatelor a diferit de la un participant la altul, elevii folosind prezentările power-point, filmuleţele, afişele, dar şi lecturarea materialelor.
A fost o lecţie interesantă de istorie a românilor, fiecare elev participant având câte ceva de învăţat din lucrările prezentate de colegi.
Principalii organizatori ai acţiunii au fost prof dr. Din Petre (profesor de istorie) şi coordonatorul CDI Ioana Cotoarbă, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.comentarii
4 comentarii

Mai demult, la Alba Iulia exista intr-o intersectie un indicator pe care scria " Spre monumentul HCC"
abc
06.03.2013 08:37
Istoria ne invata ca oamenii nu invata nimic din istorie
abc
06.03.2013 15:38
Spre deosebire de Dumnezeu, istoricii pot schimba trecutul.
abc
06.03.2013 15:41
Pinocchio si istoria. Imi vine sa pling...
avrigean
06.03.2013 23:32
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia