Tribuna
Jidvei
Numărul restanţierilor la bugetul local este în scădere, la Avrig
Dan FRÂNCU
1062 vizualizari
Numărul restanţierilor la bugetul local este în scădere, la Avrig

27 de persoane juridice au intrat în anul 2020 cu obligaţii fiscale restante către bugetul local al oraşului Avrig. Luni, 13 ianuarie, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, Primăria Avrig a făcut publică lista cu restanţierii către oraş la data de 31 decembrie 2019, documentul fiind disponibil şi pe pagina de internet a instituţiei (www.primaria-avrig.ro).  Conform situaţiei cuprinsă în documentul dat publicităţii, la sfârşitul anului trecut, cea mai mare obligaţie de plată restantă către oraşul Avrig depăşea 1,644 milioane lei, iar cea mai mică datorie era în valoare de 2.161 lei. Din păcate pentru administraţia publică locală din Avrig, dintre persoanele juridice cu obligaţii fiscale neplătite, şase se află în stare de insolvenţă, iar pentru opt a fost declarat falimentul, astfel că şansele ca sumele restante către bugetul local să mai fie recuperate sunt foarte mici sau chiar inexistente. La finalul anului 2019, suma totală a obligaţiilor fiscale neachitate de persoanele juridice la bugetul local al oraşului Avrig era de 4.979.623,75 lei. Faţă de jumătatea anului trecut, numărul persoanelor juridice cu datorii către oraşul Avrig a scăzut considerabil (de la 45, la 27). De asemenea, a scăzut şi suma de recuperat.

Nici în ceea ce priveşte persoanele fizice cu obligaţii fiscale restante către bugetul local al Avrigului situaţia nu pare a fi una prea strălucită. Conform unui document dat publicităţii în aceeaşi zi, 852 de cetăţeni aveau datorii către oraş în ultima zi a anului 2019. Deşi pare destul de greu de imaginat, „campionul” cu datoria cea mai mare este un cetăţean din Avrig a cărui sumă restantă depăşeşte 109 mii lei, foarte mare comparativ cu ceea ce au de achitat cele mai multe persoane juridice restante la finalul anului trecut. Comparativ cu situaţia înregistrată la 30 iunie 2019, a scăzut cu 47 numărul persoanelor fizice cu restanţe la bugetul local avrigean.

Conform prevederilor art. 162 alin. 4 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, listele cuprinzând persoanele fizice şi juridice ce înregistrează obligaţii fiscale la bugetul local vor fi modificate (actualizate) în termen de 15 zile de la achitarea integrală a acestor datorii.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

mega image

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia