Tribuna
Sevis
Număr special "Transilvania" despre Şcoala Gustiană şi Enciclopedia României
Andra MARINESCU
1362 vizualizari

Revista Transilvania şi Centrul pentru Cercetare Socială al Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu au editat un număr special, dedicat Enciclopediei Române şi Şcolii Gustiene de Sociologie. Lansarea lucrării a avut loc miercuri, 4 martie, la sediul Centrului de pe strada Lucian Blaga, din incinta Facultății de Medicină.

Discuţiile au avut loc în faţa cadrelor didactice şi a studenţilor interesaţi de subiect. La prezidiu, s-au aflat, alături de prof. univ. dr. Dumitru Batâr, decanul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul ULBS, şi conf. univ. dr. Radu Vancu, conf. univ. dr. Amalia Pavelescu, prof. univ. dr. Rostás Zoltán şi dr. Ionuţ Butoi, ultimii doi de la Universitatea din Bucureşti. Mai înainte de toate, Dumitru Batâr a ţinut să prezinte experienţe proprii şi ceea ce i-a stârnit interesul la sociologul Dimitrie Gusti, după care Amalia Pavelescu a explicat ideile acestui număr special. "Lansarea acestui număr porneşte de la o antonimie. Dintre banal şi eveniment, dintre util şi inutil, dintre utopie şi real. Cu toţii ne-am întâlnit pentru a povesti. Aceasta este o întâlnire nu banală, ci un eveniment. Materialele sunt inedite", a spus aceasta.

În paginile numărului au semnat, printre alţii, Maria Larionescu, care a vorbit despre "Monografia gustiană a Naţiunii, model al Enciclopediei României", Sanda Golopenţia, cu "Planuri şi proiecte pentru volumul V l Enciclopediei României", Alina Juravle, cu "Henri H. Stahl, Constantin Garoflid şi <<chestiunea rurală>> în preajma anului 1938", Rostás Zoltán, cu "Treisprezece scrisori ale lui Traian Herseni adresate lui Henri H. Stahl" şi "Enciclopedia României şi Şcoala Gustiană de Sociologie", Şerban Văetişi, cu "Alternative ale descrierii oraşului ca istorie urbană, şi Ioana Cristina Moraru, cu "Universitatea interbelică a sociologilor gustieni. Studii".

comentarii
1 comentarii

Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul
Todoran Gabriel
10.03.2015 16:27
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia