Tribuna
Comunicat de presa
Semnal editorial
"Nu mai vreau să fac jocurile satanei"
N. I. DOBRA
4058 vizualizari

Marius Ianuş are 36 de ani, s-a născut la Braşov, locuieşte la Gura Humorului. A condus două cenacluri, a înfiinţat două reviste de cultură la Bucureşti şi Chişinău, a publicat câteva cărţi. În 2010 şi-a renegat toate scrierile publicate până la acea dată, hotărând să trăiască o altă viaţă, declarând că: "nu mai vreau să fac jocurile satanei (...) Îi avertizez pe to\i cei care m-au citit `i pe to\i cei care au trecut prin cenaclurile mele c[, ^n afar[ de sinceritate, i-am ^mpins numai la dr[covenii.Îi avertizez că există Iad, iar ei sunt pe calea pierzaniei. Îi chem pe toţi pe drumul către Iisus Hristos, să înfrunte prighoana satanei şi să-şi salveze sufletele".
Prima carte, după ce a pornit pe noul drum, pare a fi "O noapte şi o dimineaţă", apărută recent la Editura Garafina, cuprinzând "momente, editoriale şi schiţe publicate în Lumina, Monitorul de Suceava şi VIP". Iar titlurile articolelor sunt cât se poate de edificatoare: Apăraţi-vă sufletele, Diavolul a pierdut o luptă la Chişinău, Ce-ar trebui să-i cerem lui Dumnezeu?, Trezirea din beţia păcatului, Milostenia - un pas către jertfă, Nu poţi păcătui fără să te doară etc.
Cartea este a unui moralist creştin, care ne îndeamnă să fim buni, milostivi cu semenii noştri, să respectăm cele zece porunci din Vechiul Testament, să ne păzim de capcanele pe care ni le întinde satana, să ne ferim de a ne scoate la lumină toată mizeria sufletească, să rămânem strânşi în jurul Credinţei noastre, să nu luăm Numele Domnului în deşert, să punem genunchiul la rugăciune şi aşa mai departe. Bune şi frumoase sfaturi, dar multe şi greu de urmat. Nu ştiu ce păcate are pe conştiinţă Marius Ianuş, care l-au determinat să devină de-a dreptul habotnic în credinţă, însă drumul pocăinţei pe care a pornit el este prea dur pentru unul ca mine, de exemplu, mai ales că nici nu-i împărtăşesc unele păreri, cum că "Fără Dumnezeu, Presa e vândută satanei" şi că "Dumnezeu ne dă boli grele ca să ne scoată din îndărătnicia noastră şi să ne mântuiască".
"O noapte şi o dimineaţă" este o culegere de texte mustind de pilde şi citate din cărţile sfinte, care se încheie cu Adenda concluzivă: "Fie ca Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, să le îmblânzească minţile tuturor oamenilor".
Amin!comentarii
3 comentarii

Amin !
je
21.12.2011 08:31
You have right!!!Looking for God firstly!!!
Dean
21.12.2011 16:35
AMIN !
suflet trist
21.12.2011 20:11
Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia