Tribuna
Nu mai aruncaţi chiştoace, ca mârlanii. Aruncaţi măşti, ca precauţii!
Dumitru CHISELIŢĂ
643 vizualizari
Nu mai aruncaţi chiştoace, ca mârlanii. Aruncaţi măşti, ca precauţii!

Stau şi aştept autobuzul în staţie la Rahova. Cum mă tot uit prin jur ("Uite-te-n jur", cum spuena 1Q Sapro în piesa lui zadarnică "România trezeşte-te") ca neadaptatul (spre deosebire de adaptaţii cu nasu-n smartfon) văd pe un stâlp, un petic de hârtie pe care scrie "Nu arunca chiştoace. Strada nu e scrumieră". Nu ştiu cât de vechi e, nu pare, culorile nu sunt "fade" de la soare şi aer, deci o fi prospătură.
Mesajul este bine intenţionat chiar dacă la câţiva metri este un coş-scrumieră şi nimeni nu prea mai aruncă chiş­toace pe jos, atâta vreme cât pot să stingă acolo. Chiar şi când vine un autobuz, ori te poţi planifica cu fumatul că ai panoul electronic care-ţi spune la cât îţi vine (autobuzul) ori efectiv vezi autobuzul încă de dina­inte de a ajunge la tre­cerea aia de pietoni la care apeşi degeaba pe buton că tot când vrea vine verdele, şi iar ai timp s-o stingi cum trebuie.
Ideea este ca să nu mai arunci chiştoace, ca mârlanii. Acum şi scrie asta, ca să nu ziceţi că nu ştiţi.

În loc de chiştoace, mai bine aruncaţi măşti pe jos. Nu am citit nicăieri că "nu aruncaţi măşti pe jos, strada nu e gura ta". Deci poţi arunca măşti. E cool să arunci măşti. Arun­când masca, înseamnă că iniţial ai purtat-o, deci ai salvat miliarde de vieţi, ai fost precaut nu prost, şi nu te-ai dat cu con­spiraţioniştii bittmanişti. Deci o mască pe jos este dovada clară că cu boala nu te joci, că trebuie să iei măsuri şi că masca nu se poartă la infinit, ci o mai şi arunci. Chiar şi pe jos, că virgulă cu virusu nu te joci. Deci uite o dovadă că Sibiul este plin de con­ştienţi care se păzesc ca să ne păzească, că de aceea avem o rată aşa mică a infectărilor. Iar ceea ce vedeţi nu e un atentat la igiena oraşului, ci o mostră de civilizaţie tipică Sibiului-Hermann­stadt. Dar teste folosite nu aruncaţi?    

 


comentarii
3 comentarii

Tu mai fumezi măi Chiseliță?
Vasile Casapul
15.10.2021 23:58
Scrieti o carte, va rog. In vremurile aste triste ne-am muta gandul de la drobul de sare care tot cade si nu mai cade. Iar daca aveti deja o carte scrisa si eu nu stiu, iertati-ma. Sunt o admiratoare a talentului Dvs de jurnalist.
Miranda
16.10.2021 21:28
Acum stiu de ce Romania e pe ultimile locuri in ceace priveste --respectul ----educatia saraca lipita pamantului -- Inteleg sa raspunzi critic la critici neadevarate, dar sa te tragi de sireturi cu autorul articolului fara motive asta denota disrespect ----- cred ca ai inteles --- vasilica taietorul de capete.
mike
17.10.2021 00:46
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Comunicat de presa
Licitatie publica

accentmedia