Tribuna
AFF
Noii destinatari ai programului Casa Verde - administraţiile locale
Rareș BIŢU
904 vizualizari

Din când în când, ca să n-aibă Nica mai multe titluri în ziare, ministrul Mediului iese în fereastră şi mai ţinteşte prostimea cu câte o zicere-petardă. A făcut-o şi ieri când s-a repoziţionat în dreptul geamului ca să reanunţe lansarea programului Casa Verde, apt, cică, de săptămâna viitoare. Trecând peste amănuntul că "săptămâna viitoare"poate fi, practic, în mereu următoarea săptămână, şeful de la Mediu a spus, ieri, că destinatarii exclusivi ai programului vor fi administraţiile locale. Firmele care vor să monteze panouri solare, pompe geotermale sau alte instalaţii vor participa la licitaţii, a adăugat Nicolae Nemirschi.
"Am programul în formă de draft. Singura chestiune care nu a fost prinsă e cea referitoare la tehnologia cu celule fotovoltaice, care am înţeles că a devenit mai accesibilă, pe care am putea s-o introducem, de asemenea, în program", a explicat ministrul mediului.
Surpriza cea mare abia acum vine. Dacă până acum în program se putea înscrie oricine, iar întâietatea se făcea după principiul "Primul venit, primul servit", de acum încolo destinatarii exclusivi ai programului Casa Verde sunt administraţiile locale.
"Noutatea este că destinatarii exclusivi sunt administraţiile locale. Şi asociaţiile de locatari care vor să-şi monteze panouri vor putea accesa subvenţii prin intermediul administraţiilor locale", a precizat Nemirschi, potrivit căruia, instalatorii vor participa la licitaţii doar dacă îndeplinesc anumite criterii, însă nu vor avea cote alocate, ca în cazul programului "Rabla".
Ministrul mediului nu a făcut precizări cu privire la valoarea totală a programului, dar a spus că aceasta va fi anunţată - aţi ghicit! - săptămâna viitoare, când şansele să aflăm şi nivelul subvenţiei acordate de stat prin Fondul de Mediu sporesc considerabil.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA